Τις έντονες αντιδράσεις της ποδοσφαιρικής κοινότητας αναμένεται να προκαλέσουν οι προτάσεις του νέου προέδρου της αγγλικής ομοσπονδίας (FA) Γκρεγκ Ντάικ.

Ο Ντάικ υποστηρίζει ότι οι διαιτητές θα πρέπει να προστρέχουν στις επαναλήψεις των βίντεο για να αποφασίζουν για αμφισβητούμενα πέναλτι ή οφσάιντ, ενώ ζητά από τη FIFA είτε να αλλάξει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2020 το οποίο θα φιλοξενήσει το Κατάρ, είτε να δώσει σε άλλη χώρα το χρίσμα λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατεί στο μικρό Εμιράτο τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Είναι θέμα της FIFA να αποφασίσει αν θα διοργανώσει το Μουντιάλ το Κατάρ ή θα μετακινήσει τη διοργάνωση το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Αυτή θα πρέπει να είναι η συζήτηση τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Ντάικ εξοργίζοντας τους Καταριανούς.

«Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στη Μέση Ανατολή και οι άνθρωποι σ’ αυτήν την περιοχή αξίζουν την ευκαιρία να γράψουν Ιστορία. Θα ανταποκριθούμε σε όσα έχουμε υποσχεθεί.

Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση το καλοκαίρι ή τον χειμώνα», ανέφερε ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του Εμιράτου.

Είναι βέβαιο ότι ο Ντάικ κατάφερε να εκνευρίσει και τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί όταν δήλωνε πως «είναι αναπόφευκτη η χρήση του βίντεο στο μέλλον».