«Το ΠΑΣΟΚ αναμένει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη το ταχύτερο δυνατό τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας για τις αιτίες που οδήγησαν στα προχθεσινά επεισόδια στην Αμυγδαλέζα, αλλά και τα μέτρα που προτίθεται να αναλάβει ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος.

Επιπλέον, ο αρμόδιος Τομέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η λειτουργία των χώρων κράτησης είναι όχι μόνο σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο αλλά και αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης του στο εθνικό δίκαιο» και σημειώνει ότι «οι συνθήκες όμως και ο χρόνος κράτησης δεν μπορούν παρά να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες».

Υπογραμμίζεται ακόμα στην ανακοίνωση ότι όλες οι καταγγελίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων πρέπει να ερευνώνται και να απαντιούνται σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν, από τη δική τους πλευρά, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν» και πως «η αξιοπιστία των δικών μας πολιτικών είναι η βάση για τη διεκδίκηση μιας νέας πολιτικής συμφωνίας με την Ε.Ε. ώστε να αναπτυχθούν βιώσιμα πολιτικά σχέδια διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο»

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «η εφαρμογή του ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών (action plan) που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει και τη λειτουργία χώρων κράτησης των αλλοδαπών που πρόκειται να απελαθούν», αλλά και «προβλέψεις για την αποτελεσματική και δίκαιη αντιμετώπιση των αιτημάτων αυτών που δικαιούνται άσυλο».

Επιπλέον, «περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα να επιτυγχάνεται ταυτόχρονα ο έλεγχος των παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών στη χώρα αλλά και η απόδοση δικαιωμάτων και προστασίας στους πρόσφυγες και σε όσους η επιστροφή στη χώρα καταγωγής τους θα επέφερε κινδύνους για την ασφάλεια τους». «Ο νόμος 3907/11 οργανώνει συνολικά και συστηματικά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών», τονίζεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από