Οταν έγιναν οι έλεγχοι, από τα συνολικά 110.000 ευρώ βρέθηκαν στο ταμείο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τα 14.000. Επίσης, η τήρηση βιβλίων χαρακτηρίστηκε ελλιπής, ενώ υπήρχαν και παρατυπίες στη μεταφορά ποσών από ειδικούς λογαριασμούς προς την κεντρική διαχείριση.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε το 2011 στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση.

Παράλληλα η διοίκηση της ΥΠΑ έδωσε εντολή στην υπάλληλο εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να αποπληρώσει το έλλειμμα ώστε να μην καταλογιστεί εις βάρος της, σύμφωνα πάντα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Δημοσίου Λογιστικού.

Από την πλευρά της, η υπάλληλος επικαλέστηκε ότι ο έλεγχος έγινε εν απουσία της – λόγω της κακής κατάστασης της υγείας της – χωρίς να της δοθεί η ευκαιρία να εξηγήσει αφού το αίτημά της περί αναβολής του ελέγχου δεν έγινε δεκτό. Ως προς το ύψος του ελλείμματος, η ίδια κατέθεσε 65.000, μειώνοντας έτσι σημαντικά το ποσό που της καταλογίστηκε. Επιπλέον, επειδή το υπηρεσιακό συμβούλιο την είχε θέσει σε αργία και ελάμβανε το ήμισυ των μηνιαίων αποδοχών, ζήτησε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο επιείκεια, τουλάχιστον όσον αφορά στους ρυθμούς αποπληρωμής των οφειλομένων.

Αυτό με τη σειρά του αναγνώρισε την έμπρακτη μετάνοια της υπαλλήλου και επέβαλε ποινή προσωρινής παύσης τριών μηνών «για την κατηγορία της παράβασης του υπηρεσιακού της καθήκοντος».