Οι γονείς της μαθήτριας κατήγγειλαν στον διευθυντή του Γυμνασίου ότι μετά το τέλος του μαθήματος Φυσικής ο εκπαιδευτικός κράτησε την κόρη τους στην τάξη δήθεν για να της εξηγήσει μια άσκηση. Τότε, εκείνος «έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της, στα γεννητικά της όργανα». Επειτα από Ενορκη Διοικητική Εξέταση και πορισματική έκθεση κρίθηκε ότι ο εν λόγω υπέπεσε στο παράπτωμα της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγής εντός υπηρεσίας, αφού ενήργησε προσβλητικά και απρεπώς με σεξουαλική χειρονομία κατά μαθήτριας, βάζοντας το αριστερό του χέρι ανάμεσα στα πόδια της και πιέζοντας… τα γεννητικά της όργανα».

Στην ένορκη κατάθεσή του ο καθηγητής είπε: «Εκανα μια χειρονομία. Παρεξηγήθηκε;». Ωστόσο, περιέγραψε διαφορετικά το συμβάν, λέγοντας ότι επρόκειτο για μια τυχαία κίνηση ενώ προσπαθούσε να ανοίξει δίοδο για να φύγει, ενώ υποστήριξε ότι η μαθήτρια τον προκαλούσε. Στα πρακτικά του Πειθαρχικού αναφέρεται πάντως ότι οι ισχυρισμοί του δεν κρίθηκαν πειστικοί.

Συγκεκριμένα, όταν κλήθηκε στο γραφείο του διευθυντή του Γυμνασίου μετά το συμβάν, ο καθηγητής ζήτησε να φωνάξουν τη μαθήτρια για να της ζητήσει συγγνώμη, είπε στον διευθυντή «έγινα ρεζίλι, δεν μπορώ να σε αντικρίσω» και φεύγοντας ρώτησε «τι θα γίνει τώρα;» παρακαλώντας να μη δοθεί διάσταση. Στην πορεία ο καθηγητής ενέπλεξε και μια καθηγήτρια του Γυμνασίου, υποστηρίζοντας ότι στήθηκε κατηγορία εις βάρος του.

Το Πειθαρχικό, όμως,  πέρσι τον Αύγουστο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε πρόστιμο αποδοχών τριών μηνών, που παρακρατούνταν σε ισόποσες δόσεις του ενός πέμπτου του μισθού του.