Το γεγονός ότι η εθνική ομάδα μπάσκετ υποχρέωσε μια σοβαρή ομάδα όπως η Γερμανία σε παθητικό ρόλο για 40 λεπτά, δείχνει αφ’ ενός την ποιότητα της ελληνικής ομάδας και αφετέρου δικαιολογεί απόλυτα το επιβλητικό 80-52 με το οποίο επιβλήθηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Γερμανών στο δεύτερο φιλικό επί γαλλικού εδάφους το Σάββατο.

«Το καλό ήταν ότι μοιράσαμε το χρόνο. Κανένας δεν έπαιξε περισσότερο από 20 λεπτά, εκτός από έναν (Φώτσης) που έπαιξε λίγο παραπάνω. Παίξαμε καλύτερα στην άμυνα, γινόμασταν καλύτεροι στη διάρκεια του αγώνα, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Οι παίκτες μου όμως δουλεύουν σωστά, προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη τους, και γενικά υπάρχει μεγάλη θέληση από όλους να βελτιωθούμε» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει τον τρόπο –μέσα από τις προπονήσεις – για να προκαλέσει τους παίκτες του προς όφελος της ομάδας. Η εθνική την Κυριακή ολοκληρώνει την πρώτη της αγωνιστική έξοδο κόντρα στη γηπεδούχο Γαλλία.

«Πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο τεστ και θα βγουν τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα και για τον προπονητή, αλλά και για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Να βρούμε τις αδυναμίες μας και να δούμε που πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο» πρόσθεσε ο Κώστας Παπανικολάου από τους καλύτερους της εθνικής μας ομάδας η οποία με ένα ξέσπασμα μετά το πρώτο πεντάλεπτο μετέτρεψε το ισχνό προβάδισμα των Γερμανών (11-9) με σερί 10-0 σε 19-11 και έβαλε το νερό στο αυλάκι.

Με υπομονή σε επίθεση και άμυνα, υπεροχή στα ριμπάουντ και ομαδικότητα (11 ασίστ στο πρώτο μισό του αγώνα) η εθνική δεν είχε κανένα πρόβλημα να προηγηθεί με 39-26 στο πρώτο μέρος και να συνεχίσει στο ίδιο και ακόμα πιο γρήγορο τέμπο στην επανάληψη.

Και όλα αυτά χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη που προληπτικά λόγω των ενοχλήσεων στη μέση επέστρεψε στην Αθήνα αλλά και τον Κώστα Καϊμακόγλου που θα συνεχίσει…μασκοφόρος την προετοιμασία μετά την ανάταξη που του έγινε λόγω του κατάγματος που αποκόμισε στη μύτη από το παιχνίδι με την Κροατία.

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Βασιλειάδης 12 (2), Ζήσης 2, Περπέρογλου 7 (2), Φώτσης 11 (3), Παπανικολάου 9 (3), Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 8, Μπράμος 2, Πρίντεζης 12, Σλούκας 4, Κατσίβελης 5, Καββαδάς.

Γερμανία (Μεντς): Γκίφεϊ 4, Γκίντερ 2, Τσβίνερ 6, Σάφαρτσικ 11 (3), Στάιγκερ 5 (1), Πλάις 8, Ντόρετ 8, Σάιφερτ 2, Τσίρμπες 1, Κινγκ 3 (1), Λίσκα 2, Τάντα.