«Ψάχνω κάτι καινούργιο, κάτι μοναδικό…», με αυτή τη φράση στο μυαλό κατέφθασε στη Μήλο ο παγκοσμίου φήμης αθλητής freestyletrial, Τζουλιέν Ντουπόντ. Και μάλλον βρήκε αυτό το «μοναδικό» στην πανέμορφη παραλία του Σαρακήνικου. Εκεί αποφάσισε να κάνει μια …βόλτα στο φεγγάρι.

Ο γάλλος αθλητής επισκέφθηκε στις αρχές του Αυγούστου το ηφαιστειακό κυκλαδίτικο νησί με τις πανέμορφες παραλίες και εντυπωσιάστηκε από την πρώτη στιγμή. Εκεί, συνάντησε τον έλληνα rider Μάριο Πολυχρονιάδη (akaMarioPol) και αφού περιπλανήθηκαν στο πανέμορφο νησί, κατέφθασαν στο σεληνιακό Σαρακήνικο για riding μέχρι το πρωί.

«Ηταν απίστευτο, ένιωθα πραγματικά σαν να μην είμαι πια στη γη – ελεύθερος!», είπε ο Julien για το σύντομό του ταξίδι στη «σελήνη».

Ξεκίνησε από νεαρή ηλικία με ένα trialmountainbike. Ο Τζουλιέν κατάφερε να φτάσει στην τέταρτη θέση του παγκοσμίου junior πρωταθλήματος. Αργότερα θέλησε να κάνει «μία παγκόσμια πρώτη: το πρώτο backflip σε τεχνητή πίστα». Το κατάφερε και ένα νέο extremesport είχε μόλις γεννηθεί…

Σήμερα θεωρείται μια από τις κυρίαρχες φιγούρες στο άθλημα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία ότι δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορεί να προσπεράσει.