Την ώρα που σε πολλές χώρες της Ευρώπης πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για το νέο νομοσχέδιο της Ρωσίας κατά των ομοφυλοφίλων (με αποκορύφωμα το μποϊκοτάζ της ρωσικής βότκας στα περισσότερα γκέι μπαρ!) ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας Βιτάλι Μούτκο καθησύχασε τους ανθρώπους του στίβου ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που αρχίζει αύριο στη Μόσχα.

«Θα ήθελα να σας ζητήσω να ηρεμήσετε όλοι καθώς παρά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχουμε διασφαλίσει την προσωπική ζωή όλων των πολιτών. Αλλωστε ο νόμος δεν έχει στόχο να τιμωρήσει ανθρώπους για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, αλλά απλά να απαγορεύσει τη διαφήμιση των μη παραδοσιακών σχέσεων στη νεολαία», τόνισε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη ρωσική πρωτεύουσα όπου φυσικά ρωτήθηκε και για την κορυφαία διοργάνωση που φιλοξενεί η πόλη.

«Ολοι οι αθλητές αλλά και όσοι εμπλέκονται σε αυτό το μεγάλο αθλητικό ραντεβού θα πρέπει να είναι χαλαροί καθώς τα δικαιώματά τους είναι εξασφαλισμένα. Αρκεί φυσικά και αυτοί να σεβαστούν τους νόμους του κράτους στο οποίο βρίσκονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θέση στο θέμα πήρε και ο πρόεδρος της IAAF Λαμίν Ντιάκ μετά μάλιστα τη δήλωση του βρετανού συγγραφέα Στέφαν Φράι ο οποίος είχε συγκρίνει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014 με τους θερινούς ναζιστικούς αγώνες του Βερολίνου το 1936.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Σεβόμαστε τους νόμους», είπε διπλωματικά ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου.