«Η Ελλάδα έχει διαβεί τα δύο τρίτα της κρίσης, αλλά έχει μπροστά της ένα τεράστιο βουνό ακόμη να ανεβεί», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Independent.

H συνέντευξη τιτλοφορείται «Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Ελληνας που έβαλε το χέρι του στη φωτιά, αλλά ακόμη αισθάνεται το κάψιμο».

«Η προσωπική μου (πολιτική) ζωή τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι πολιτικός στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης», τονίζει ο κ. Βενιζέλος και συμπληρώνει: «Αλλά απέναντι σε μία θλιβερή κατάσταση η απάντηση είναι πάντα ιστορικού, όχι προσωπικού, χαρακτήρα. Εμείς οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε ορισμένα ιστορικά καθήκοντα, να διαδραματίσουμε τον ιστορικό μας ρόλο».

Ερωτηθείς πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η σημερινή κρίση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά: «Η επίσημη απάντηση είναι ότι έχουμε μπροστά μας ακόμη το εν τρίτον της κρίσης...Εχουμε (αφήσει) πίσω μας τα δύο τρίτα».

«Και η ανεπίσημη απάντηση;», ερωτήθηκε για να απαντήσει: «Η πραγματική απάντηση είναι ότι χρειαζόμαστε εποικοδομητική συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους... για να αναζωογονήσουμε, να ανατάξουμε την πραγματική οικονομία. Χρειαζόμαστε περισσότερο ΑΕΠ». προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, μετά από τη λήψη επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων και με την ανεργία στο 60% «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι βοήθεια για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, όχι άλλες δημοσιονομικές περικοπές και επίσης χρειαζόμαστε νέο κύμα απευθείας ξένων επενδύσεων την Ελλάδα, για να δοθεί νέα ώθηση».

Ο δημοσιογράφος της Independent σχολιάζει ότι όπως όλοι οι έλληνες πολιτικοί, ο κ. Βενιζέλος ανησυχεί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, την οποία αποδίδει στην οικονομική κρίση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφωνεί όμως ως έναν βαθμό με τους σχολιαστές που την αποδίδουν στην αποτυχία των μετριοπαθών, παραδοσιακών μεγάλων πολιτικών κομμάτων να προσελκύσουν τους περιθωριοποιημένους νέους και κάνει λόγο για «εθνική ευθύνη, κοινωνική ευθύνη».

«Πρέπει να μιλήσουμε για την ευθύνη της κοινωνίας των πολιτών, την ευθύνη της δικαιοσύνης, την ευθύνη του ιδιωτικού μας τομέα, την ευθύνη της περιφερειακής διοίκησης. Πρόκειται για πολλών ειδών ευθύνη», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από