Η αμερικανίδα ηθοποιός Κάρεν Μπλακ που έγινε διεθνώς γνωστή για το ρόλο της στην θρυλική ταινία εποχής «Easy Rider» πέθανε χθες, Πέμπτη στην Καλιφόρνια , δήλωσε ο σύζυγός της.

Η Μπλάκ που κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία «Five Easy Pieces», άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 74 ετών και ως αιτία θανάτου της ηθοποιού, αναφέρθηκε ο καρκίνος από το οποίο έπασχε τα τελευταία χρόνια.

«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα ότι η γυναίκα μου και καλύτερος μου φίλος, η Κάρεν Μπλακ, πέθανε πριν από λίγα λεπτά», έγραψε οΣτέφεν Εκέλμπερι στη σελίδα του στο Facebook.

Η Κάρεν Μπλακ που γεννήθηκε το 1939 στο Ιλινόις, έπαιξε σε εκατοντάδες ταινίες, και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του αμερικανικού κινηματογράφου όπως ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα, και οι διάσημοι ηθοποιοί Τζακ Νίκολσον και Ρόμπερτ Ρέτφορντ.

Η ηθοποιός είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο του πεπτικού συστήματος από το 2010, και η υγεία της επιδεινώθηκε πρόσφατα σε ανησυχητικό βαθμό, όπως είπε ο σύζυγός της.