«Είμαι ταπεινός. Είμαι πολύ ταπεινός. Mα πάρα πολύ ταπεινός». Η φράση αυτή επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πρώτους ρόλους σε περισσότερες από 70 ταινίες, είναι ο 41ος πιο ισχυρός άνδρας του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» και στο twitter τoν ακολουθούν πάνω από 4,5 εκατ. χρήστες. Με άλλα λόγια, τρώνε τη σκόνη του ακόμη και πρώτα ονόματα του Χόλιγουντ. Για παράδειγμα ο Τομ Κρουζ έχει μόλις τέσσερα εκατομμύρια followers στο twitter.

Τις προάλλες μάλιστα οι «Times» του Λονδίνου τού έδωσαν τον χαρακτηρισμό «ο μεγαλύτερος ηθοποιός του κόσμου».

Η περιουσία του υπολογίζεται σε 22 εκατ. λίρες Αγγλίας (25,4 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την ινδική έκδοση του περιοδικού «Forbes», έχει δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών (Red Chillies Entertainment) και είναι ιδιοκτήτης ομάδας κρίκετ (Kolkata Knight Riders). Κατά τα λοιπά, ο ινδός μπολιγουντιανός σούπερσταρ Σαρούκ Καν τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι είναι εξαιρετικά ταπεινός άνθρωπος και ας είναι αναγκασμένος να χαιρετά πλήθος κόσμου κάθε Σαββατοκύριακο που περιμένει συγκεντρωμένο έξω από το σπίτι του στη Βομβάη για να τον δει.

Δεν είναι υπερβολή. Αμα τη εμφανίσει του προκαλείται ντελίριο. Για τους θαυμαστές του ο Καν αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι υπάρχει θεός στη Γη. Τον περιμένουν ώρες ολόκληρες μέσα στη ζέστη, με την ελπίδα ότι θα τον δουν από κοντά και θα τον αγγίξουν. Πετούν λουλούδια στις οθόνες των κινηματογράφων μόλις εμφανίζεται, όταν δηλαδή φαίνεται να παίζει στο πανί. Στο τέλος κάθε εβδομάδας διαμορφώνεται μια εικόνα ανάλογη με εκείνη που παρατηρείται έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όταν συρρέει κόσμος για να δει τη Βασίλισσα της Αγγλίας. «Δεν το γνωρίζω αυτό», δηλώνει ο ίδιος. «Δεν την έχω δει να χαιρετά. Αλλά με μένα κάπως έτσι συμβαίνει. Και χαιρετώ τον κόσμο σαν βασιλιάς». Και σπεύδει να διευκρινίσει: «Από ταπεινότητα και καλοσύνη».

Ο 47χρονος σταρ από το Νέο Δελχί δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστός έξω από τα σύνορα της χώρας του και ας θεωρείται «πολύ αξιόλογο εμπορικό προϊόν» στην Ινδία. Μουσουλμάνος ο ίδιος, παντρεμένος με ινδουίστρια, μοιάζει να είναι εμβληματική φιγούρα για τη θρησκευτική ανεκτικότητα που πρεσβεύει η Σόνια Γκάντι, η πρόεδρος του Εθνικού Κογκρέσου της Ινδίας. Οι ινδοί πολιτικοί, με πρώτη τη Σόνια Γκάντι, δεν χαρίζουν πλέον στους ξένους επισκέπτες ομοιώματα ζώων, όπως συνήθιζαν στο παρελθόν, αλλά DVD με τον Καν.

Ο Καν επισκέφθηκε πρόσφατα το Λονδίνο για την προώθηση της νέας ταινίας του, με τίτλο «Chennai Express», μιας κωμωδίας σε συμπαραγωγή της εταιρείας του Chilles Entertainment και της Ντίσνεϊ, η οποία έτυχε τη μεγαλύτερη διανομή που μπορούσε να έχει οποιοδήποτε άλλο μπολιγουντιανό φιλμ στη Βρετανία, με ταυτόχρονη προβολή σε 125 κινηματογράφους. Ο ίδιος πάντως επιμένει ότι δεν τον καταβάλλουν οι αντιδράσεις από την αναγνωρισιμότητα, σπεύδει δε να υπογραμμίσει ότι είναι ταπεινής καταγωγής, σημειώνοντας πως «μεγάλωσε σε μια μικροαστική οικογένεια» αλλά η βράβευσή του το 1993 ως καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού έδωσε ώθηση στην καριέρα του, η οποία έκτοτε βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία.

Μόνιμος κάτοικος Βομβάης ο Καν, με τη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων σύζυγό του Γκαούρι Καν και τα τρία παιδιά τους (το πρώτο το απέκτησαν με παρένθετη μητέρα) ζουν σε μια έπαυλη. Βέβαια έχουν και σπίτι στο Ντουμπάι –«δώρο του βασιλιά», όπως λέει ο Καν. Το μόνο που μοιάζει να τον ενοχλεί πάντως είναι όταν παρεξηγούνται τα λεγόμενά του: «Οι άνθρωποι απομονώνουν κουβέντες από τα λεγόμενά μου και χρησιμοποιούν το όνομά μου για να δημιουργήσουν θέμα. Νομίζω ότι είναι η συνήθης πρακτική κάποιων, οι οποίοι προκειμένου να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χρησιμοποιούν το όνομά μου για να ασχοληθώ μαζί τους. Τους προσπερνώ και εκείνοι επιστρέφουν στην αφάνεια».