Mini Hotel

Χονγκ Κονγκ

Αν και έχει 183 δωμάτια, έχει κάθε στοιχείο ενός ξενοδοχείου-μπουτίκ, χάρη στη στυλάτη διακόσμηση, στη χαλαρή ενέργεια και στις διάφορες εκδηλώσεις που κατά καιρούς συμβαίνουν, όπως γευσιγνωσία κρασιού και ζωντανή μουσική. Η ονομασία μίνι αντιστοιχεί ακριβώς στα μικρά δωμάτια τα οποία έχουν το μέγεθος ενός μεσαίου διαμερίσματος στο πυκνοκατοικημένο Χονγκ Κονγκ. Ο σκοπός είναι ο πελάτης να νιώσει ντόπιος.

–Από 55 ευρώ

12 Decades Hotel Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική

Οπως λέει και το όνομά του, το ξενοδοχείο διαθέτει δώδεκα δωμάτια που αντιπροσωπεύουν τις σπουδαιότερες στιγμές της ιστορίας της πόλης. Το καθένα είναι διακοσμημένο από διαφορετικό σχεδιαστή και αντανακλά την επιρροή από μία δεκαετία. Το Visio – Main Street Life σχεδιάστηκε για να θυμίζει την εποχή που ένας μετεωρίτης χτύπησε την περιοχή πριν από 2 εκατ. χρόνια. Το Sir Abe Bailey αποτείνει φόρο τιμής στους κινέζους εργάτες που δούλεψαν πρώτοι στα ορυχεία και το Who is Herbert Dlomo? με το θεατρικό του ντιζάιν βασίστηκε στο κίνημα Μπαντού που διαμορφώθηκε την εποχή του απαρτχάιντ.

– Από 66 ευρώ

Alcove Library Hotel

Σαϊγκόν, Βιετνάμ

Σε μια κατοικημένη περιοχή, δέκα λεπτά από το κέντρο της Σαϊγκόν, αυτό το κομψό ξενοδοχείο με τις γαλλικές προσόψεις και τον παριζιάνικο κήπο προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ανάπαυσης από το χαοτικό κέντρο. Εχει όμορφα πατώματα με πλακάκια, μαλακές πολυθρόνες βιβλιοθήκες που φτάνουν μέχρι το ταβάνι και πολλά βιβλία, ακόμη και μέσα στα 38 κλασικού στυλ δωμάτιά του. Παραδόξως, το εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου σερβίρει αμερικανική και όχι γαλλική κουζίνα.

–Από 66 ευρώ

Brody House

Βουδαπέστη

Διαθέτει μια σειρά από οκτώ ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια, που το καθένα έχει από ένα διαφορετικό όνομα και διακόσμηση που έχει σχεδιαστεί από την ομάδα του ξενοδοχείου, με μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης και αυθεντικά έργα τέχνης από τοπικούς καλλιτέχνες που διατίθενται προς πώληση. Σε όλους τους χώρους έχουν φιλοξενηθεί φωτογραφίσεις μόδας και γυρίσματα ταινιών. Οι πελάτες μπορούν να μείνουν για ένα βράδυ ή και πολύ περισσότερο. Υπάρχει και μπαρ που είναι μόνο για μέλη.

– Από 70 ευρώ

Antiche Mura

Αρέτσο, Τοσκάνη

Το καθένα από τα έξι δωμάτια θυμίζει εποχή μπαρόκ, με τους λευκούς τοίχους και τη διακόσμηση από τη ζωή και τη δουλειά μεγάλων γυναικών της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου και της Ιστορίας. Το κόκκινο δωμάτιο έχει το όνομα Αρτεμισία, από τη ζωγράφο της αναγέννησης Αρτεμισία Τζεντιλέσκι, το πράσινο δωμάτιο έχει το όνομα Κλαρίσα, από την ηρωίδα του βιβλίου «Κυρία Νταλογουέι» της Βιρτζίνια Γουλφ, και Χόλι, από την Χόλι Γκολάιτλι, από την ταινία «Πρωινό στο Τίφανις». Το σετ συμπληρώνουν τα δωμάτια Εμα, Μέριλιν και Ματίλντα, από την βασίλισσα της Τοσκάνης.

– Από 75 ευρώ

Michelburger

Βερολίνο

Μια σειρά από χαρούμενα ξενοδοχεία υπάρχουν στο Βερολίνο, ωστόσο το Michelburger είναι πρώτο στη λίστα, καθώς έχει μεγάλα δωμάτια με κουκέτες που είναι μοντέρνα και πολύ βολικά, κάποια θυμίζουν το στυλ «Δυναστεία» και έχουν ακόμη και ιδιωτική βιβλιοθήκη. Στο τέλος κάθε διαδρόμου υπάρχουν οθόνες που παίζουν σκηνές από την ταινία «Ο μεγάλος Λεμπόφσκι». Το πρωινό σερβίρεται σε έναν άνετο χώρο, με τοίχους από λευκό πλακάκι και καρέκλες σε διάφορα στυλ.

– Από 80 ευρώ

Deminka Palace

Πράγα

Σε ένα αρ νουβό κτίριο, το ξενοδοχείο με τα 31 δωμάτια ανοίγει τα χαρτιά του με την πρώτη ματιά. Η ιδιαίτερη είσοδος με τους πολυελαίους και τα ταβάνια με τα λουλουδάτα σχέδια, θυμίζουν παλάτια της Αναγέννησης. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα από το Εθνικό Μουσείο, και φέρει την υπογραφή ιταλών διακοσμητών. Δεσποτικές διπλές πόρτες, ξύλινα πατώματα, τοίχοι με ταπετσαρία και διακοσμητικά στους τοίχους που τραβούν την προσοχή και συνδυάζουν το κλασικό με το μοντέρνο. Διαθέτει ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια της Πράγας, από το 1886, το οποίο φημίζεται για την γευστική του κουζίνα και ζεστή του ατμόσφαιρα.

– Από 84 ευρώ

Mama Shelter

Παρίσι

Το ξενοδοχείο Mama Shelter (μέλος της αλυσίδας που διαθέτει ακόμα τρία ξενοδοχεία, ένα στη Μασσαλία, ένα στη Λυών και ένα στην Κωνσταντινούπολη) βρίσκεται στο 20ό Διαμέρισμα του Παρισιού. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα σε σκούρες γκρι αποχρώσεις με παιχνιδιάρικα φωτιστικά, διαθέτουν iMacs και δωρεάν WiFi. Στον τελευταίο όροφο υπάρχει ένα μπαρ με αιώρες, ξαπλώστρες, ομπρέλες και τραπέζι πινγκ πονγκ, ενώ στο ισόγειο το μπαρ σερβίρει ιδιαίτερα κοκτέιλ όσο οι επισκέπτες παίζουν επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι. Υπάρχει επίσης πιτσαρία και ένα εστιατόριο που σερβίρει μπραντς.

– Από 90 ευρώ

Hotel V

Αµστερνταµ

Στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα και είναι ο καλύτερος τρόπος για να νιώσετε σαν ντόπιος. Βρίσκεται ανάμεσα στη συνοικία Πέιπ (De Pijp) και τα ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια στο κέντρο της πόλης. Τα 48 δωμάτιά του έχουν μοντέρνα διακόσμηση σε γκρι και μαύρους τόνους, έπιπλα σε σκούρο ξύλο και ιδιαίτερα φωτιστικά οροφής. Το πρωινό σερβίρεται στο κεντρικό λόμπι, το οποίο έχει ξύλινο πάτωμα και τοίχους καλυμμένους με δέρμα αγελάδας. Και, φυσικά, υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου.

– Από 90 ευρώ

Room Mate Pau

Βαρκελώνη

Ολόκληρη η Ισπανία διαθέτει αρκετά οικονομικά ξενοδοχεία, το γκρουπ Room Mate όμως θεωρείται αξιόπιστο για τα μικρά αλλά έξυπνα δωμάτια σε ακριβούς προορισμούς. Το Room Mate Pau είναι ένα από τα δύο ξενοδοχεία της αλυσίδας στη Βαρκελώνη και βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Καταλούνια, στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει απλά δωμάτια σε λευκό και παστέλ πράσινο, με τοίχους που έχουν ιδιαίτερα σχέδια και όλες τις τεχνολογικές υπηρεσίες. Θυμίζει περισσότερο ένα φιλικό σπίτι παρά ξενοδοχείο.

– Από 97 ευρώ