Επιφυλάξεις, αλλά και αρνητικές επισημάνσεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης Ομπάμα-Σαμαρά, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «με βάση τις δηλώσεις των δύο ηγετών και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στοιχείο για τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

«Το ταξίδι και οι συναντήσεις του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ δεν δικαίωσαν τις προαναγγελλόμενες μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης. Αντίθετα, ανέδειξαν ακόμα πιο καθαρά την ανάγκη να μπει ένα τέλος στη μνημονιακή καταστροφή, να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης και να αναδειχθεί, μέσα από εκλογές, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόσει μια αντιμνημονιακή, δημοκρατική, προοδευτική και πατριωτική πολιτική» σημειώνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά την οικονομία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο έλληνας Πρωθυπουργός απέσπασε τη συμπάθεια και τη φραστική συμπαράσταση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, επίσης, επισήμανε την ανάγκη για «συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων».

Όσον αφορά τη δήλωση του αμερικανού προέδρου ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μόνη πολιτική, αλλά απαιτείται επίσης ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης, αυτή ηχεί παράταιρα, όταν η ανεργία στη χώρα μας εκτινάχθηκε στο 28%, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τη γεωπολιτική πτυχή των επαφών του πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «οι ΗΠΑ είναι σταθερά προσανατολισμένες στη συγκρότηση μιας ενεργειακής -και όχι μόνο- συμμαχίας μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας» και προσθέτει ότι «η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης στη δημιουργία αυτής της συμμαχίας ενέχει κινδύνους αποσταθεροποίησης των σχέσεων της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, με πρόσθετο αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η διείσδυση της Τουρκίας στις αραβικές χώρες».

Απάντηση Κεδίκογλου
«Αδυνατώντας να καταλάβει πόσο σοβαρός είναι ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αντιλαμβάνεται και να ερμηνεύει τα γεγονότα μέσα από το πρίσμα των εσωτερικών ισορροπιών και των ψηφοθηρικών επιδιώξεών του. Χαμένος στον κομματικό του μικρόκοσμο, δεν είναι μόνο πολιτικά ξεπερασμένος, αλλά και εθνικά επιζήμιος» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός μάχεται για την αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και επιτυγχάνει τη διεθνή στήριξη της εθνικής προσπάθειας, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί μικρόψυχα να υπονομεύσει με κάθε τρόπο τον αγώνα. Η μιζέρια είναι πλέον το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα...» προστίθεται στη δήλωση του κ. Κεδίκογλου.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ