Την έκτακτη ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο σύστημα εφημεριών εξετάζει το υπουργείο Υγείας για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, δηλαδή την περίοδο κατά την οποία θα εφαρμοστεί το σχέδιο της κινητικότητας σε νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Αμυνας και Υγείας, κλείδωσε η μεταξύ τους συνεργασία έτσι ώστε τα στρατιωτικά νοσοκομεία να συνεπικουρήσουν το ΕΣΥ και στις εφημερίες, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν υγειονομικά κενά.

Υπενθυμίζεται ότι τα νοσοκομεία των οποίων ο ρόλος αλλάζει και άρα το προσωπικό τους μπαίνει σε κινητικότητα είναι ταΣπηλιοπούλειο, Αγία Βαρβάρα, Πατησίων, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ. Στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν στο σχέδιο το πρώην νοσοκομείο του ΙΚΑ Παναγία, το Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων και το Ειδικών Παθήσεων.

«Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), φτιάχνουμε ένα πλήρες σχέδιο ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 ημέρες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Στο πλαίσιο αυτό η βοήθεια του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι καθοριστική και τους ευχαριστούμε για αυτό», τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου οι υπηρετούντες στρατιώτες γιατροί θα εξετάζουν τους κατοίκους. Επιπλέον, ομάδες 3-6 γιατρών και νοσηλευτών θα επισκέπτονται επιβαίνοντας σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μικρά νησιά για παροχή υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.