Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε σήμερα, Πέμπτη στιγμιότυπα από την προσέλευση του σύρου Προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ σε τέμενος της Δαμασκού, όπου συμμετείχε στην προσευχή για τη γιορτή του Αιντ αλ Φιτρ, έπειτα από τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης ότι η αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε δέχθηκε επίθεση.

Ο Ισλάμ Αλούς της Ταξιαρχίας Λίβα αλ-Ισλάμ δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Ασαντ καθώς κατευθυνόταν προς το τέμενος Ανας μπιν Μάλεκ στην περιοχή Μάλκι, όπου βρίσκεται η κατοικία του.

Και άλλοι ακτιβιστές έκαναν λόγο για εκτόξευση ρουκετών στην περιοχή Μάλκι.

Ο Ασαντ εμφανίσθηκε αβλαβής στα στιγμιότυπα που μεταδόθηκαν.

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε τοσυριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία τακυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας σκότωσαν τουλάχιστον 62 αντάρτες, σε ενέδρα κοντά στη Δαμασκό.

Την επίθεση επιβεβαίωσε και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ, λέγοντας ότι στρατιωτικές μονάδες «εξάλειψαν με μια πολύπλοκη ενέδρα ομάδα τρομοκρατών».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι η ομάδα των ανταρτών που εξολοθρεύτηκε επιχείρησε να διεισδύσει στα προάστια της Δαμασκού και να επιτεθεί σε στρατιωτική βάση, αλλά δεν έδωσε ακριβή αριθμό απωλειών μεταξύ των ανταρτών ή των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η ενέδρα σηματοδότησε μια νέα τακτική των κυβερνητικών δυνάμεων κατά των ανταρτών, που επιδιώκουν την ανατροπή του Προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Έως σήμερα οι ενέδρες ήταν τακτική που χρησιμοποιούσαν συχνά οι αντάρτες, στη σύγκρουση των 28 μηνών που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.