Δύο νεαρές Βρετανίδες δέχθηκαν χθες το βράδυ επίθεση με οξύ στη Ζανζιβάρη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εναντίον ξένων σ’ αυτό το τουριστικό αυτόνομο αρχιπέλαγος της Τανζανίας, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η τοπική αστυνομία.

«Η αστυνομία στη Ζανζιβάρη άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό» για να βρει αυτούς που επιτέθηκαν στις δύο 18χρονες γυναίκες, πρόσθεσε ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας, ο Μκάνταμ Χάμις.

Ο ίδιος κάλεσε τον πληθυσμό να συνεργαστεί για «να βρεθούν οι δράστες», διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί το κίνητρο της επίθεσης».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Ζανζιβάρης, τον Σάλεχ Μοχάμεντ Τζιντάουι, οι Βρετανίδες τραυματίσθηκαν στο στήθος, στο πρόσωπο και στα χέρια, όμως η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

«Εστάλησαν γρήγορα στο Νταρ ες Σαλάμ (την οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας) για θεραπεία», πρόσθεσε.

Οι δύο γυναίκες εργάζονταν ως εθελόντριες σε ένα σχολείο.

Δέχθηκαν την επίθεση λίγο πριν από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενώ ο πληθυσμός του αρχιπελάγους αυτού, η μεγάλη πλειονότητα του οποίου είναι μουσουλμανική, γιόρταζε το τέλος του Ραμαζανιού, διευκρίνισε ο αστυνομικός αξιωματούχος.

Δράστες της επίθεσης ήταν δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Επιτέθηκαν στις νεαρές γυναίκες ενώ αυτές περπατούσαν στους στενούς δρόμους του Στόουν Τάουν, του ιστορικού κέντρου της Ζανζιβάρης που έχει περιληφθεί από την UNESCO στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης αντλεί τα περισσότερα έσοδά του από τον τουρισμό. Τα νησιά του είναι διάσημα για το Στόουν Τάουν, αλλά και για τις παραλίες τους με τη λευκή άμμο.

Η επίθεση «θα μπορούσε να απειλήσει τον τουρισμό», προειδοποίησε σήμερα ο Αμπντούλ Σάμαντ, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών του Τουρισμού.

Η Ζανζιβάρη, ο πληθυσμός της οποίας ανέρχεται σε περίπου 1,2 εκατ. κατοίκους, υπήρξε τους τελευταίους μήνες θέατρο πολλών επιθέσεων, όμως όλες ήταν εναντίον ντόπιων.

Τον Νοέμβριο, ένας ιμάμης είχε δεχθεί επίθεση με οξύ. Τον επόμενο μήνα, ένας καθολικός ιερέας είχε τραυματισθεί από σφαίρα και ένας άλλος είχε σκοτωθεί τον Φεβρουάριο.