Οι New York Times «δεν είναι προς πώληση» ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη η οικογένεια που τους ελέγχει και ο εκδότης, αναφέρει η εφημερίδα, έπειτα από μια εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας τόσο η Boston Globe όσο και η Washington Post αγοράσθηκαν από νέους ιδιοκτήτες.
 
«Θα επιδιώξει η οικογένειά μας να πουλήσει τους Times; Η απάντηση σ' αυτό είναι όχι», υπογράμμισε ο εκδότης Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της εταιρείας New York Times Co., σε δήλωσή του η οποία δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας (http://link.reuters.com/hej32v).
 
Ο Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ αναφέρει πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικλ Γκόλντεν μίλησαν στον Ντόναλντ Γκράχαμ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Washington Post Co, σχετικά με την απόφαση να πωληθεί η Post και μερικές μικρότερες εφημερίδες και υπογράμμισαν πως οι New York Times δεν σχεδιάζουν να ακολουθήσουν παρόμοιο δρόμο.

Ο Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ αναφέρει επίσης πως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κληροδοτήματος Οκς-Σουλτσμπέργκερ και η υπόλοιπη οικογένεια «είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να εργαστούμε μαζί με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, τη διεύθυνση και τους εργαζομένους για να οδηγήσουμε τους New York Times στο παγκόσμιο και ψηφιακό μέλλον μας».
 
Ο ιδρυτής της εταιρείας Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος συμφώνησε να αγοράσει την Washington Post έναντι 250 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που προκάλεσε έκπληξη και με την οποία τερματίζονται 80 χρόνια ιδιοκτησίας της εφημερίδας από την οικογένεια Γκράχαμ.

Επίσης οι New York Times πώλησαν την Boston Globe στον κύριο ιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ της Βοστώνης Ρεντ Σοξ έναντι 70 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, ένα μικρό κλάσμα του ποσού που είχαν πληρώσει πριν από 20 χρόνια οι New York Times για αυτήν την εφημερίδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από