Οι Beatles μαζί με τον Ελβις Πρίσλεϊ, τη Μέριλιν Μονρόε και τον Μάικλ Τζάκσον θεωρούνται «δυνατά χαρτιά» στον χώρο των δημοπρασιών. Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν βγει στο σφυρί θα μοσχοπουληθεί. Και βεβαίως αποτελεί γεγονός.

Ως θησαυρός μεγάλης αξίας χαρακτηρίστηκε από βρετανούς δημοπράτες η ανακάλυψη ενός φωτογραφικού φιλμ που δεν είχε φθάσει καν στον σκοτεινό θάλαμο για εμφάνιση και περιλαμβάνει 34 ασπρόμαυρες άγνωστες –και άρα ανέκδοτες –φωτογραφίες των θρυλικών Σκαθαριών.

Το καρούλι είχε βάλει πριν από περίπου τριάντα χρόνια στη φωτογραφική μηχανή του ο Ντέρεκ Κούπερ, προσωπικός φωτογράφος των παιδιών από το Λίβερπουλ. Πήγαιναν πάντα μαζί και στην πρώτη ευκαιρία ο Κούπερ σημάδευε και τους απαθανάτιζε: οι Beatles σε μια αποθήκη να ποζάρουν οκλαδόν με φόντο ισάριθμους στενόμακρους καθρέφτες· οι Beatles σε ένα μπαλκόνι παριζιάνικου κτιρίου με φόντο τον Πύργο του Αϊφελ· οι Beatles με πάλλευκα φράκα σαν σε σκηνή από μιούζικαλ, πλαισιωμένοι από μέλη χορευτικού συνόλου.

Αυτό το φιλμάκι για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο Κούπερ δεν το έβγαλε από τη φωτογραφική μηχανή του. Εμεινε εκεί ακόμη και μετά τον θάνατό του.

Η μηχανή όμως πέρασε –σύμφωνα με επιθυμία του Κούπερ –στον παιδικό του φίλο Τόνι Μπερκ, το 1983. Και εκείνος με τη σειρά του δεν περιεργάστηκε τη μηχανή. Απλώς την πήρε και την αποθήκευσε στο πατάρι του σπιτιού του.