Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένων έξι μελών της στρατιωτικής αστυνομίας, με την κατηγορία ότι ανήκουν σε διμοιρία θανάτου, που δρα στη βορειοανατολική Βραζιλία, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η ομάδα αυτή, είναι υπεύθυνη για 22 δολοφονίες και πέντε απόπειρες δολοφονίας στην πόλη Νατάλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ABR.

Άλλοι τρεις ύποπτοι καταζητούνται, καθώς εναντίον τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης.

Το πρακτορείο ειδήσεων ABR ανέφερε ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει δημιουργήσει μια ειδική μονάδα κρούσης που ασχολείται με το θέμα από το 2011.

Δεκαεννέα αξιωματικοί συνελήφθησαν εκείνο το έτος, στην κεντρική πολιτεία Γκόγιας.

Το 2012, 54 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 24 αστυνομικών, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για δολοφονίες στη βόρειο-ανατολική πολιτεία Παράμπα.

Οι λεγόμενες διμοιρίες θανάτου εμφανίστηκαν στη Λατινική Αμερική, αρχικά στην Βραζιλία τη δεκαετία του 1960 και εξαπλώθηκαν σε Χιλή και Αργεντινή μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Ωστόσο, στη Βραζιλία συνεχίζεται η δράση των διμοιριών θανάτου με τη Διεθνή Αμνηστία να καταγγέλλει χιλιάδες δολοφονίες κάθε χρόνο, κυρίως, στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η σχέση της στρατιωτικής αστυνομίας της χώρας με αυτές έχει επίσης καταγγελθεί με γνωστότερη την περίπτωση του αστυνομικού με το παρατσούκλι «Cabo Bruno» που είχε δολοφονήσει 50 πολίτες.