Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε μια εξαιρετικά αιματηρή μάχη μεταξύ συμμοριών ναρκωτικών, με λεία ένα φορτίο 700 κιλών κοκαΐνης, στις απομονωμένες ακτές της Ονδούρας.
 
Η φονική μάχη έγινε την περασμένη Δευτέρα, σε μια βαλτώδη περιοχή, σε απόκρημνη ακτή, από όπου οι διακινητές, μεταφέρουν το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης, το οποίο περνά μέσα από την Ονδούρα, στο δρόμο της, προς το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αριθμός των νεκρών ήταν από τους μεγαλύτερους που έχει σημειωθεί σε ένοπλη σύγκρουση των καρτέλ ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια, σε αυτό το φτωχό έθνος της Κεντρικής Αμερικής.
 
Η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα στην Ονδούρα, έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω της παρουσίας των μεξικάνικων καρτέλ, που χρησιμοποιούν αυτή τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ως σημείο διέλευσης για το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών.

Η Ονδούρα έχει το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών στον κόσμο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, γίνονται 87 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από