Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί η ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών ενώ υπάρχει και καταγγελία για χειροδικία και φραστική επίθεση του προέδρου Πύρρου Δήμα προς τον γενικό γραμματέα Νίκο Σκιαδά.

Σχεδόν τα μισά μέλη του ΔΣ έχουν εναντιωθεί προς τον νυν πρόεδρο και τον κατηγορούν για απρεπή συμπεριφορά με τον ίδιο να απαντάει μιλώντας για μυθεύματα που διαρρέουν αυτοί που έχασαν προνόμια του παρελθόντος.

Την πρώτη κίνηση έκαναν επτά μέλη του ΔΣ που εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του προέδρου κατηγορώντας τον για απρεπή συμπεριφορά και χειροδικία.

«Οι παρακάτω υπογράφοντες, μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΑΒ, Νίκο Σκιαδά, ο οποίος δέχθηκε απρόκλητη επίθεση στα γραφεία της ομοσπονδίας με απειλές και χειροδικία από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Πύρρο Δήμα, Ολυμπιονίκη και βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Με τέτοιες ενέργειες θαμπώνουν και τα χρυσά μετάλλια αλλά και τα σιρίτια της βουλευτικής στολής. Οι παραπάνω ενέργειες του κυρίου Δήμα ήρθαν σε συνέχεια μιας διαρκούς αλαζονικής συμπεριφοράς κατά την διοίκηση της Ομοσπονδίας, με πλήθος αντιδεολογικές και αντικαταστατικές ενέργειες. Λυπούμαστε ειλικρινά. Δημήτρης Μαυροματίδης, Αντώνης Ταμουτσίδης, Σίμος Μαμτσαδέλης, Κώστας Μαυρακάκης, Ιωάννης Χατζηλεωνίδας, Ιωάννης Βιδάκης, Αρης Χατζησαββίδης» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των μελών.

Ο Πύρρος Δήμας απάντησε άμεσα με τις ακόλουθες δηλώσεις: «Οι άνθρωποι που οδήγησαν το άθλημα της άρσης βαρών το 2008, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, στο γκρεμό και στην απόλυτη καταστροφή, επανέρχονται μετά από χειμερία νάρκη έξι χρόνων. Δυστυχώς όλοι ακόμα θυμόμαστε με οδύνη τα γεγονότα του 2008, εκτός από αυτούς που διοικούσαν τη συγκεκριμένη περίοδο και στη συνέχεια κρύφτηκαν αφήνοντας πίσω τους καμένη γη και χρεωμένη την ομοσπονδία με 400.000 δολάρια πρόστιμο στην IWF. Με πραξικοπηματικές ενέργειες, που θυμίζουν πραγματικά άλλες παλαιότερες άσχημες εποχές και παρά την αποχή τους από κρίσιμες συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, όπου άφηναν το άθλημα στη τύχη του, μα πάνω από όλα με ψεύδη και μυθεύματα, προσπαθούν για την ανατροπή του ΔΣ. Τότε, το 2008, δέχθηκα μετά από προτροπή και του ηγέτη του αθλήματος Γιάννη Σγουρού να περάσω μπροστά και να αναλάβω την επιστροφή στη σιγουριά, την καθαρότητα, την αναστήλωση της ομοσπονδίας και κατόπιν, με πελώρια υπομονή, στις επιτυχίες. Σήμερα λοιπόν, διαπιστώνω διάφορα απίστευτα, όπως για παράδειγμα, συζητήσεις που δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό διεξάγονται σε υψηλούς τόνους να «βαφτίζονται» απειλές και χειροδικίες. Για να πετύχουν το στόχο τους, ορισμένοι από τους πρωτεργάτες, ωφελημένοι επί πολλά χρόνια με αποσπάσεις από τις εργασίες τους, χρησιμοποιούν απειλές εναντίον των Ομοσπονδιακών προπονητών και των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας και τους τρομοκρατούν ότι θα τους απολύσουν.

Και συνέχισε: «Ολα αυτά τα χρόνια ταυτόχρονα με την καταπολέμηση του ντόπινγκ αναγκάστηκα να συγκρουστώ με νοοτροπίες και κεκτημένα μελών του Δ.Σ της περιόδου 2008. Προχωρήσαμε σε περικοπές δαπανών αλλά κυρίως κόψαμε τα «προνόμια» ορισμένων μελών του Δ.Σ. Διαπιστώσαμε στην πορεία, σωρεία παρατυπιών και παραβάσεων και για τον λόγο αυτόν με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ ορίσαμε υπεύθυνη διαχείρισης λογιστηρίου. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς προσπάθειας σ΄όλα τα επίπεδα έχουμε, μέλη του Δ.Σ τα οποία διοικούσαν την περίοδο του 2008 και απολάμβαναν προνόμια και κεκτημένα να θέλουν σήμερα να ανατρέψουν την διοίκηση της Ομοσπονδίας μετά μάλιστα από τα θαυμάσια αποτελέσματα μας στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες, την δημόσια απονομή ευσήμων για τον πόλεμο μας ενάντια στη μάστιγα του ντόπινγκ και την τιμητική εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, 1ος μεταξύ 39 υποψηφίων. Οι λόγοι είναι προφανείς, έχουνε χάσει τα «προνόμια» που είχαν εξασφαλίσει στο παρελθόν και επιχειρούν με κάθε τρόπο, την παραίτηση του εκλεγμένου προέδρου της ομοσπονδίας άρσης βαρών, προκειμένου προφανώς να ολοκληρώσουν το έργο της καταστροφής που άφησαν μισοτελειωμένο το 2008 μετά το πελώριο σκάνδαλο ντόπινγκ. Τους πληροφορώ λοιπόν ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένεια της άρσης βαρών, οι άνθρωποι που αγαπούν και στηρίζουν το άθλημα δηλώνουν κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι το τραγικό και πρωτοφανές για την ιστορία του αθλήματος παρελθόν του 2008 όχι μόνον δεν θα επαναληφθεί αλλά θα διαγραφεί εντελώς από την ελληνική άρση βαρών. Αντίθετα θα υπάρχει μία πρωτοφανής επιβράβευση των αθλητών και προπονητών για τη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά στα γυμναστήρια».