Μπορεί να έγινε η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων του Παναθηναϊκού στα γραφεία της ΠΑΕ, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας ξεκαθάρισε: «Οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει». Τα δύο μεγαλύτερα ονόματα που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι Μάρκους Μπεργκ και Γκόρντον Σιλντενφελντ, ενώ οι υπόλοιποι παρόντες ήταν οι Νίκος Καρέλης, Μέντες Ντα Σίλβα, Μεχντί Αμπέιντ, Γιώργος Κουτρουμπής και Νάνο (ο Μπαιράμι είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο). «Θέλουμε τον ΠΑΟ ανταγωνιστικό. Τον κόσμο να φεύγει γεμάτος από το γήπεδο» τόνισε ο τεχνικός διευθυντής ενώ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις.

Μεταξύ άλλων είπε για το σχεδιασμό:

«Ο αρχικός σχεδιασμός είχε δύο άξονες. Το αγωνιστικό που είναι σε άμεση συνάρτηση με το οικονομικό και το στυλ του ποδοσφαίρου που θέλουμε. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν αλλάζουν. Υπήρξαν ποδοσφαιριστές που ήταν προτεραιότητες και δεν καρποφόρησαν αλλά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και εγώ και ο προπονητής. Είχαμε μια προσέγγιση ως προς το ελληνικό στοιχείο. Προσπαθήσαμε να κινηθούμε με αυτό το γνώμονα. Δεν πέτυχε αυτό. Οι επιλογές ως προς το ελληνικό στοιχείο είναι μετρημένες. Από εκεί και πέρα δεν αλλάζουν τα χαρακτηριστικά των παικτών που ψάχνουμε». Για τα κομμάτια που λείπουν από το πράσινο παζλ:

«Δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν αγωνιστικά γιατί είναι μια ομάδα που γεννιέται από την αρχή. Στο φιλικό με τη Λάτσιο μόνο ο Ζέκα ήταν βασικός από την περσινή ομάδα. Κριτήριο δεν θα είναι ούτε το 4-0 με τη Βαλενσιέν, ούτε το 0-0 με τη Λάτσιο. Κάθε μεταγραφή είναι σημαντική. Στα χαρτιά υπάρχουν αμεσότητες αλλά η ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές. Πρέπει να σκεφτούμε τις ανάγκες της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, τι θα συναντήσουμε ώστε να της δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια».

Για τους υποψήφιους στόχους Ντιαρά, Ατζαγκούν, Πράνιτς: «Είναι τρία ονόματα που μας έχουν απασχολήσει. Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε εάν είναι θετικά ή αρνητικά. Σίγουρα είναι ποδοσφαιριστές που είναι στο σχεδιασμό μας. Πληρούν τα στοιχεία που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα. Εάν θα αποκτηθούν ή όχι εξαρτάται από πολλές παραμέτρους».

Για τους ποδοσφαιριστές που «κόπηκαν»: «Οι κομμένοι είναι ενημερωμένοι για τις προθέσεις μας. Ξέρουν τι ακριβώς έχει συμβεί στην ομάδα. Είναι δύο οι άξονες, να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για το σύλλογο και για εκείνους. Δεν είναι εύκολο να προπονούνται μόνοι τους σε ένα γκρουπ. Το κάνουν όμως και για τον εαυτό τους. Δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο από τη συμπεριφορά τους. Προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Τους εξηγήσαμε ότι το καλό το δικό τους θα είναι και του Παναθηναϊκού. Δεν είμαστε εδώ για να έρθουμε σε κόντρα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Για το θέμα του Γιούρκα Σεϊταρίδη: «Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Έχουμε κάνει προ καιρού μια συγκεκριμένη πρόταση και νομίζω ότι το θέμα ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

«ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΑΖΩ ΓΚΟΛ»

Το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση Μάρκους Μπεργκ υποστήριξε ότι «δουλειά μου είναι να βάζω γκολ» και «όλοι ξέρουν τον ΠΑΟ στην Ευρώπη», ενώ ο ηγέτης στο κέντρο της άμυνας και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ δήλωσε: «Είναι χαρά μου να βοηθώ τα νέα παιδιά. Θα το κάνω με μεγάλη χαρά. Ξέρω την ομάδα από πέρυσι που ήμουν στον ΠΑΟΚ. Ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα να έρθω στον Παναθηναϊκό, άλλωστε μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια και ο προπονητής της Ντίναμο». Ο Γιώργος Κουτρουμπής εξήγησε ότι η κατάσταση στον ΠΑΟ είναι διαφορετική από ό,τι στην ΑΕΚ, καθώς εκεί δεν υπήρχε διοίκηση και έκαναν ό,τι ήθελαν, ενώ ο Νίκος Καρέλης υπογράμμισε την επιστροφή στη Λεωφόρο που θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, όπως και τα νέα παιδιά που υπάρχουν στο σύλλογο. Ο Μέντες έχει στόχο την κορυφή «να γίνουμε το νούμερο 1» και ο Αμπέιντ, βλέπει τη μεταγραφή του στον ΠΑΟ ως πρόκληση.