Το τελευταίο του ταξίδι με τελικό προορισμό ένα διαλυτήριο πλοίων στην Τουρκία πραγματοποιήσε το MS Pacific, το κρουαζιερόπλοιο που έγινε διάσημο από την τηλεοπτική σειρά «Το πλοίο της αγάπης» στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Το κρουαζιερόπλοιο, που ονομαζόταν «Πριγκίπισσα του Ειρηνικού» όταν πρωταγωνιστούσε στην τηλεόραση, έχει βάρος 13.500 τόνους και μήκος 171 μέτρα. Οπως ανακοίνωσε ο Ερσίν Τσεβικέρ της Ενωσης Ανακυκλωτών Πλοίων της Τουρκίας, θα διαλυθεί και το μέταλλό του θα πωληθεί.

Το «Πλοίο της αγάπης» του Ααρον Σπέλινγκ, με πρωταγωνιστή τον Γκάβιν Μακλίοντ στο ρόλο του πλοιάρχου, μεταδιδόταν από το αμερικανικό δίκτυο ABC από το 1977 μέχρι το 1986. Κάθε εβδομάδα επιβάτες και πλήρωμα βίωναν ιστορίες αγάπης, δημιουργώντας ερωτική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ο Τσεβικέρ εξήγησε ότι το πλοίο που πέρασε 42 χρόνια στις θάλασσες, έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις στα χρόνια που ταξιδεύει αλλά η ανακαίνισή του θα στοίχιζε πολλά ακριβά. Η εταιρεία Izmir Ship Recycling Co. το αγόρασε έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στην παραθαλάσσια πόλη Αλιάγα της Τουρκίας από την Γένοβα της Ιταλίας μετά από ένα δύσκολο ταξίδι. Στην τελευταία φάση μάλιστα άρχισε να βάζει νερά και χρειάστηκε τη βοήθεια πολλών ρυμουλκών για να προσεγγίσει στο λιμάνι.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ