Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αττική, μπορούν για τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να προμηθεύονται πλέον το τουριστικό εισιτήριο (φωτογραφία κάτω) το οποίο έχει διάρκεια τριών ημερών.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ και διατίθεται από χθες στα εκδότρια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) Σύνταγμα, Ομόνοια, Θησείο, Μοναστηράκι και Πειραιάς. Μάλιστα, στους παραπάνω σταθμούς η ΣΤΑΣΥ έχει αναρτήσει μεγάλα προωθητικά πλαίσια για την ενημέρωση των τουριστών.

Διευκρινίζεται ότι το τουριστικό εισιτήριο δεν ισχύει μόνο για μία διαδρομή, αλλά επιτρέπει πολλαπλές μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέσα στην πόλη.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους με το μετρό –γραμμές 2 και 3 –έως τον σταθμό Κορωπί, με τον ηλεκτρικό –γραμμή 1 -, με το τραμ, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ καθώς και με τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Μάλιστα, όσον αφορά τον προαστιακό μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στη διαδρομή Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί, ενώ το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μία διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με λεωφορείο express ή με το μετρό.