Η σχέση μεταξύ Γουέιν Ρούνι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περνά έντονη κρίση.

Ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι απέρριψε και δεύτερη πρόταση της Τσέλσι, ενώ όπως όλα δείχνουν ο Ρούνι επιμένει στην αρχική απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα. Το θέμα είναι πως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιμένει ότι ο 27χρονος ποδοσφαιριστής δεν παραχωρείται.

Ο Ρούνι δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στη Στοκχόλμη για το φιλικό με την ΑΙΚ και η επίσημη δικαιολογία είναι πρόβλημα στον ώμο, το οποίο προήλθε από τη συμμετοχή του στον αγώνα κεκλεισμένων των θυρών με την Μπέτις, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κάριγκντον, το περασμένο Σάββατο. Ο Ρούνι αγωνίστηκε μόνο στο α’ μέρος.

«Χτύπησε τον ώμο ο Γουέιν στο παιχνίδι του Σαββάτου. Δεν είναι τόσο σοβαρό και δεν πιστεύω ότι θα τον κρατήσει έξω για αρκετό χρονικό διάστημα», είπε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μόγιες.

ΣΤΟΝ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ. Το πρόβλημα με τον 27χρονο ποδοσφαιριστή είχε δημιουργηθεί μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, όταν είχε πει στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον ότι θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα. Η κατάσταση έγινε χειρότερη όταν έμαθε ότι ο Μόγιες τον προόριζε για μπακ-απ του Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Ο Ρούνι ακολούθησε την αποστολή στην Ασία, αλλά στην πρώτη προπόνηση στην Μπανγκόκ, στις 17 Ιουλίου, αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό και επέστρεψε στην Αγγλία για θεραπεία.

Δύο ημέρες αργότερα άρχισαν τα μηνύματα από την Τσέλσι. «Μου αρέσει ο Ρούνι, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα» είχε πει ο Ζοζέ Μουρίνιο και στις 17 Ιουλίου ήρθε η πρώτη πρόταση της Τσέλσι για 30 εκατ. ευρώ, η οποία απορρίφθηκε. Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η δεύτερη πρόταση άγγιζε τα 35 εκατ. Ωστόσο και αυτή απορρίφθηκε με τη διαβεβαίωση από πλευράς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ότι «παραμένει θέση μας ότι ο παίκτης δεν παραχωρείται».

Ο βρετανικός Τύπος επιμένει τις τελευταίες ημέρες ότι η Τσέλσι μπορεί να ανεβάσει κι άλλο την προσφορά της, αγγίζοντας τα 46 εκατ. ευρώ, προς το παρόν όμως οι Μπλε δεν φαίνονται διατεθειμένοι για κάτι τέτοιο. Δεν αποκλείεται πάντως η Τσέλσι να περιμένει να διαπιστώσει τις αντοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού ακόμα υπάρχει αρκετός χρόνος έως τη λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Η «Ντέιλι Μέιλ» ανέφερε επίσης ότι ο Ρούνι θέλει να υποβάλει για δεύτερη φορά αίτημα για μεταγραφή. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να κάνει δεκτό το αίτημα και να συζητήσει την περίπτωση παραχώρησής του, αλλά σε ομάδα του εξωτερικού και όχι σε ανταγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ρούνι εκφράζει την επιθυμία να αποχωρήσει από το Ολντ Τράφορντ. Η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 2010, αλλά λίγες ημέρες αργότερα υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο.

Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Γουέιν Ρούνι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν στις 5 Μαΐου στο Ολντ Τράφορντ, κατά σύμπτωση κόντρα στην Τσέλσι!