Το Καστέλ Ριτσόνε είναι ένα μικρό χωριό με πληθυσμό μόλις 406 κατοίκους στην περιφέρεια της Ούμπρια στην Ιταλία. Εκεί έχει την έδρα της η μικρότερη επαγγελματική ομάδα της χώρας η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία C2. Εχει ένα μικρό γήπεδο, χωρητικότητας μόλις 600 θεατών, στο οποίο διδάσκεται ήθος με τον πρόεδρο του συλλόγου Μπρουνέλο Κουτσινέλι, έναν επιχειρηματία υφασμάτων του οποίου η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο, να εμπνέεται από τη φιλοσοφία του Σωκράτη και τα βιβλία του Ντοστογιέφσκι και να μιλάει για το πνεύμα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ομάδα Καστέλ Ριτσόνε ιδρύθηκε το 1998 από μια παρέα παιδικών φίλων. Στην ομάδα υπάρχει κώδικας αξιών: «Οχι προκλητικοί πανηγυρισμοί, σεβασμός στον αντίπαλο και στον διαιτητή», εξηγεί ο πρόεδρος. Στην φιλοξενούμενη ομάδα προσφέρουν φρέσκα φρούτα και τάρτες. Η τιμή του εισιτηρίου κοστίζει 5 ευρώ και τα εισιτήρια διαρκείας 40. Αυστηροί κανόνες υπάρχουν και για τις οικογένειες. Αν παρεκτραπεί ο πατέρας, θα αποβληθεί από το γήπεδο και το παιδί.

Η περσινή περίοδος κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ, ο προϋπολογισμός της επόμενης αγγίζει τα 2 εκατ. αλλά αυτή τη φορά υπάρχουν περισσότεροι φόροι. Οι αγώνες διεξάγονται το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αφήνουν το γήπεδο στις οικογένειες.

Ο Κουτσινέλι μετά τη δουλειά πηγαίνει και γυμνάζεται μαζί με φίλους του: «Δεν είναι παραμύθι, αλλά ένα κομμάτι από τη ζωή μου», λέει ο 60χρονος πρόεδρος.