Το πρώτο Dota, δηλαδή το mod Defense of the Ancients για το Warcraft III, άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στον κόσμο του gaming. Ανελέητες, ομαδικές μάχες, αμέτρητα βράδια μπροστά στον υπολογιστή και συνεννόηση με Skype με τους συμπαίκτες. Τη σκυτάλη πήρε αργότερα το League of Legends, δίνοντας άλλο νόημα στον όρο e-sports, με εκατομμύρια παίκτες και χιλιάδες τουρνουά ανά τον κόσμο. Πλέον, με το Dota 2, o πρώτος διδάξας έρχεται να διεκδικήσει ξανά τον θρόνο του, με νέα γραφικά, καινοτομίες ως προς το παιχνίδι, αλλά και πλήθος ηρώων που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς και φανατικούς παίκτες.
Στο Dota 2, λοιπόν, δύο ομάδες από πέντε παίκτες βρίσκονται αντιμέτωπες σε μια μεγάλη πίστα. Αρχικά, αντιμετωπίζουν μικρής δυναμικότητας «κακούς», ώστε να ενισχύσουν τα οικονομικά τους και τις δυνατότητές τους και στη συνέχεια προχωρούν στον χάρτη με απώτερο σκοπό να καταστρέψουν το «φρούριο» των αντιπάλων τους.
Ακούγεται απλοϊκό, έχει όμως μεγάλο βάθος και βέβαια γίνεται αμέσως εθιστικό. Το πλήθος των ηρώων (συνολικά 120), οι άπειροι συνδυασμοί, οι διαφορετικές τακτικές για κάθε παρτίδα και βέβαια οι «ασκήσεις επί χάρτου» που κάνει κάθε ομάδα έπειτα από κάθε νίκη ή ήττα εγγυώνται ουκ ολίγες ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Επίσης, το γεγονός ότι το Dota 2 είναι δωρεάν σημαίνει ότι ο παίκτης μπορεί να ασχοληθεί μαζί του χωρίς κόστος και στη συνέχεια να εθιστεί με την ησυχία του...
Ομορφα γραφικά, καινούργια μηχανή παιχνιδιού σε σχέση με το παρελθόν, δοκιμασμένη συνταγή στο gameplay και βέβαια η βαριά κληρονομιά του τίτλου εγγυώνται ότι, αν μη τι άλλο, θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από τους παίκτες. Ηδη, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ελάχιστος καιρός από την επίσημη κυκλοφορία του, οι ομάδες που έχουν δημιουργηθεί εγγυώνται ότι ανά πάσα στιγμή θα υπάρξει κάποιος αντίπαλος.
Το μεγάλο στοίχημα βέβαια για το παιχνίδι είναι αν θα καταφέρει να κερδίσει την πρώτη θέση από το League of Legends. Εδώ η απάντηση δεν είναι εύκολη, καθώς καθένα από τα δύο παιχνίδια έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, το Dota 2 διαδραματίζεται σε μόνο μία πίστα, η οποία όμως είναι πολύ πιο μεγάλη και πιο περίπλοκη σε σχέση με αυτές του League of Legends. Επίσης, και οι 120 χαρακτήρες είναι διαθέσιμοι από την αρχή του παιχνιδιού και μάλιστα δωρεάν, γεγονός που εντείνει ακόμη περισσότερο τον free to play χαρακτήρα του παιχνιδιού.
Ανεξάρτητα πάντως από το τι θα γίνει στο μέλλον, το σίγουρο είναι ότι στο Dota 2 θα «καούν» χιλιάδες ώρες παιχνιδιού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η ένταση των μαχών (που διαρκούν από περίπου 40 λεπτά έως και μία ώρα) θα κάνει χιλιάδες έλληνες gamers ανεξαρτήτως ηλικίας να περάσουν πολλά βράδια μπροστά στην οθόνη τους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από