Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του εφημεριδοπώλη Ιαν Τόμλινσον και κατέβαλε αποζημίωση για τον θάνατό του στη διάρκεια διαδήλωσης κατά των G20 στην βρετανική πρωτεύουσα το 2009.

Η αστυνομία ζήτησε «απερίφραστα συγγνώμη για την υπερβολική και άνομη βία» που χρησιμοποίησαν οι άνδρες των δυνάμεών της κατά του Τόμλινσον, ο οποίος επέστρεφε σπίτι του όταν χτυπήθηκε από κλομπ και σπρώχτηκε βίαια από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να πέσει κάτω.

Κύριος υπεύθυνος της επίθεσης θεωρήθηκε ο αστυνόμος Σάιμον Χάργουντ.

Η χήρα του νεκρού διαδηλωτή που πέθανε λίγο μετά την αστυνομική επίθεση, όπως και τα επτά παιδιά του εκλιπόντος ζητούσαν με αγωγή αποζημίωση, η οποία τελικώς ρυθμίστηκε εξωδικαστικώς, χωρίς να αποκαλυφθεί το ακριβές ποσό της.

Ο 47χρονος εφημεριδοπώλης κατέρρευσε λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους αστυνομικούς και πέθανε στο νοσοκομείο από εσωτερική αιμορραγία.

Ο αστυνόμος Χάργουντ που χτύπησε τον Τόμλινσον απαλλάχτηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και απολύθηκε από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου για «πολύ κακό και εσφαλμένο χειρισμό κρίσης».