Τα συμβόλαια παικτών και προπονητών του Παναθηναϊκού ζήτησε από τη διοργανώτρια αρχή ο Ολυμπιακός μέσω δικαστικού επιμελητή!

Σε συνέχεια των παλαιότερων δηλώσεων του εκ των προέδρων της ομάδας Γιώργου Αγγελόπουλου περί εικονικού ισολογισμού του Παναθηναϊκού η πειραϊκή ΚΑΕ προχώρησε σε αυτή την ενέργεια τη Δευτέρα κάτι που γνωστοποίησε με ανακοίνωση η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός επέδωσε σήμερα στον ΕΣΑΚΕ με δικαστικό επιμελητή εξώδικη πρόσκληση, με την οποία αιτείται να της δοθούν αντίγραφα συμβολαίων καλαθοσφαιριστών και προπονητών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις αγωνιστικές περιόδους 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 που κατατέθηκαν στον ΕΣΑΚΕ

.

»Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναγκάστηκε να προβεί στην ενέργεια αυτή μετά από συνεχείς αδικαιολόγητες αρνήσεις του προέδρου του ΕΣΑΚΕ να ικανοποιήσει το παραπάνω αίτημα και επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της αν δεν έχει τα αιτηθέντα αντίγραφα μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες».

Από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ, έγινε λόγος για προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα.

«Ο ΕΣΑΚΕ είναι καθ’όλα νόμιμος και δεν δικαιούται να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα του Ολυμπιακού, βάσει τις ισχύουσας νομοθεσίας» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση από τη λίγκα.

Ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το Διηπειρωτικό κύπελλο σε διπλούς αγώνες που θα γίνουν και οι δύο στη Βραζιλία, στο Σάο Πάολο, στην έδρα της πρωταθλήτριας Νοτίου Αμερικής Πινιέιρος Σκάι στις 4 και 6 Οκτωβρίου.

Την επιστροφής αυτών των αγώνων ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η Ευρωλίγκα υπό τις ευλογίες της ΦΙΜΠΑ η οποία το 1996 είχε διοργανώσει για τελευταία φορά αυτούς τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό να κατακτά τον τίτλο κόντρα στην Ολύμπια Βενάδο Τουέρτο από την Αργεντινή με 2-1 νίκες (ηττήθηκε 89-83 εκτός αλλά νίκησε με 83-78 και 101-76 τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ).

Όπως αναμενόταν το διαιτητικό δικαστήριο της ΦΙΜΠΑ δικαίωσε τον Θοδωρή Παπαλουκά επιδικάζοντάς του το ποσό του 1.75 εκατ ευρώ το οποίο και οφείλει να του δώσει ο Ολυμπιακός ως οφειλή από την τρίτη και τελευταία του χρονιά στην ομάδα (2010-11) στη δεύτερη θητεία του στο λιμάνι.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν ισχυριστεί πως υπήρχε προφορική συμφωνία για μείωση των αποδοχών του στην τρίτη χρονιά, αλλά το συμβόλαιο και οι υπογραφές μετρούν αφού δεν είχε γίνει κάποια κοινή ανακοίνωση περί τούτου. Αξιοσημείωτο είναι εδώ το γεγονός ότι την πρώτη φορά που έφυγε το 2002 από τον Ολυμπιακό ο παίκτης (όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε αρχίσει να απαξιώνει σιγά σιγά το μπασκετικό τμήμα) επειδή δεν συμφώνησε σε μείωση αποδοχών, οι Πειραιώτες εξοφλούσαν ακόμα τον Πανιώνιο (για την αγορά) ενώ ο παίκτης έπαιζε στη Μόσχα!