Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την «περιοδεία Ειρήνης» στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, όπου αποθεώθηκε από χιλιάδες φιλάθλους.

Οι παίκτες της ισπανικής ομάδας συμμετείχαν σε δύο αθλητικές εκδηλώσεις με παιδιά, τόσο στη Δυτική Οχθη όσο και στο Τελ Αβίβ.

Η Μπαρτσελόνα είχε ζητήσει τον περασμένο Φεβρουάριο τη διεξαγωγή ενός φιλικού με μεικτή ομάδα από ισραηλινούς και παλαιστίνιους ποδοσφαιριστές. Ομως δεν στάθηκε δυνατό να καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές.

Παράλληλα, η αποστολή επισκέφθηκε τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, ενώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Επόμενος σταθμός της Μπαρτσελόνα είναι η Μπανγκόκ για φιλικό παιχνίδι με την Εθνική Ταϊλάνδης.

– Ο Νεϊμάρ είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, αφού παρουσίασε συμπτώματα αναιμίας! Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν χαμηλή συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης στο αίμα, κάτι που προκαλεί κόπωση. Ο βραζιλιάνος άσος θα ακολουθήσει ειδική διατροφή, ενώ θα πάρει και βιταμίνες.

– Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να αναζητά κεντρικό αμυντικό και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, παρά τις δυσκολίες, ο βασικός στόχος είναι ο Νταβίντ Λουίζ της Τσέλσι. Ο αγγλικός Τύπος μάλιστα, αναφέρει πως η Τσέλσι έχει κοστολογήσει τον ποδοσφαιριστή στα 50 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα προσανατολίζεται να καταθέσει πρόταση 35 εκατ. ευρώ. Η επόμενη επιλογή είναι ο Ντάνιελ Αγκερ της Λίβερπουλ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Σεσκ Φάμπρεγας, ο βρετανικός Τύπος ανέφερε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να καταθέσει προσφορά 46 εκατ. ευρώ. Ομως, ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Αντονι Θουμπιθαρέτα, υποστήριξε χτες ότι ο αγγλικός σύλλογος αποχώρησε από τη διεκδίκηση του παίκτη.