Σε μείωση τιμών των προϊόντων εστίασης σε ποσοστό που μπορεί να ξεπερνά και το 5% προχωρεί η πλειονότητα των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Μακρής, ο οποίος είχε συνάντηση με το υφυπουργό Ανάπτυξης Αθανάσιο Σκορδά. Σύμφωνα με τον κ. Μακρή, ο ΣΕΛΠΕ στον οποίο ανήκουν οι αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της πολιτείας για να περάσει στον τελικό καταναλωτή η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αναλαμβάνει να είναι ένας από τους φορείς που θα πιστοποιεί τα μέλη του με το ειδικό σήμα μείωσης των τιμών.

Αυτό, δηλαδή, που αποκτούν όσες επιχειρήσεις εστίασης συμμετέχουν στη Συμφωνία Τιμής μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για μείωση των τιμών στους τιμοκαταλόγους τους κατά τουλάχιστον τα τρία τέταρτα.

Αναλαμβάνουν και τον έλεγχο. Στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ σημείωσε επίσης ότι ο Σύνδεσμος –όπως και οι λοιποί φορείς που μετέχουν στην προσπάθεια της πολιτείας –θα αναλάβει και την ευθύνη του ελέγχου της όλης διαδικασίας ως προς τα μέλη του.