Εκείνος είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ. Εκείνη είναι μια βουλευτίνα από τη Ρουμανία που βρήκε στον πρόσωπό του «τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της». Αλλά ο έρωτάς της –αν και κατά τα φαινόμενα ανεκπλήρωτος όπως φαίνεται από την αλληλογραφία τους που είδε το φως της δημοσιότητας από έναν χάκερ –φέρνουν σε αμηχανία και τους δύο.

Ο 76χρονος Πάουελ αρνείται ότι εμπλέκεται συναισθηματικά με τη 45χρονη Κορίνα Κρέτου, σημερινή εκπρόσωπο της ρουμανικής κυβέρνησης. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που υπέκλεψε χάκερ και ανάρτησε στο Διαδίκτυο φανερώνουν όμως μια άλλη αλήθεια. «Σε αγαπώ» φέρεται να έγραψε η Κρέτου στον Πάουελ τον Νοέμβριο του 2011 λίγο πριν τον γάμο της. «10-15 χρόνια αγάπης… έντονης αγάπης… Ησουν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου, βρήκα επιτέλους μια πραγματική αγάπη».

Η αλληλογραφία των δυο άρχισε τον Αύγουστο 2005, λίγο μετά την παραίτηση του Πάουελ από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Το 2011 η ερωτευμένη Ρουμάνα επανέρχεται με ένα νέο mail. «Δεν αξίζω ούτε μια ωραία νύχτα για σένα; Μέχρι ποιο σημείο μπορείς να με καταστρέψεις; Δεν είναι σωστό Κόλιν κι εσύ δεν είσαι σωστός». Ο Πάουελ φαίνεται να απέρριψε οργισμένα την πρόταση για ένα ραντεβού στις Βρυξέλλες.