Τα πέντε μέλη μιας οικογένειας αλαουιτών – που υποστήριζε το καθεστώς του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ – δολοφονήθηκαν σήμερα από ενόπλους στα βόρεια της Δαμασκού, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ενας άνδρας, η σύζυγός του και οι τρεις κόρες τους σκοτώθηκαν από αγνώστους μέσα στο σπίτι τους στο Ρουκνεντίν», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών σε όλη τη χώρα.

Ο μικρός γιος του ζευγαριού, 8 ετών, γλίτωσε από τη σφαγή καθώς πρόλαβε να κρυφτεί στην τουαλέτα. Οι δύο από τις κόρες ήταν φοιτήτριες και η τρίτη μαθήτρια λυκείου.

Οι μαρτυρίες για τις συνθήκες του θανάτου τους είναι αντικρουόμενες, είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Μια πηγή ανέφερε ότι πυροβολήθηκαν ενώ μια άλλη είπε ότι τα θύματα στραγγαλίστηκαν.

Στα δυτικά της χώρας, σε σύγκρουση μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και από τις δύο πλευρές.

Στα νότια της Δαμασκού, στη συνοικία Μπουστάν αλ Ντουρ, εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πολίτης και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ συνεχίζουν εξάλλου τον βομβαρδισμό του Μπαρζέ στα βόρεια και του Τζομπάρ στα ανατολικά.

Μάχες αναφέρθηκαν επίσης στο Τζάμπαλ αλ Άκραντ, στην επαρχία της Λαττάκειας, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 12 αντάρτες και 19 στρατιώτες.

Νωρίς το πρωί οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση σε πολλούς σταθμούς ελέγχου του στρατού και η αεροπορία απάντησε βομβαρδίζοντας θέσεις τους.

Στην Αρίχα, στην επαρχία Ιντλίμπ, από βομβαρδισμό έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Το Σάββατο 148 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα: 65 αντάρτες, 42 πολίτες, 40 στρατιώτες και ένας κούρδος μαχητής, σύμφωνα πάντα με τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου.