Στατιστικά στοιχεία για τον Τουρισμό, διεθνώς, από τον ΟΗΕ δείχνουν ότι η Γαλλία με 83 εκατομμύρια επισκέπτες το 2012 βρίσκεται στην πρώτη θέση ως δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός και έπονται με μεγάλη διαφορά οι ΗΠΑ, (67 εκ.), η Κίνα και Ισπανία (57,7 εκ) και στην πέμπτη θέση η Ιταλία με 46,4 εκ. τουρίστες.

Στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Τουρκία με 35,7 εκ. τουρίστες , συνολικά έσοδα 25,7 δισ. δολάρια και 719,9 δολάρια ανά τουρίστα.

Ακολουθούν η Γερμανία, η Βρετανία , η Μαλαισία και η Ρωσία ενώ η Αυστρία βρίσκεται στην 11η θέση και η χώρα μας στην 17η μετά τον Καναδά με 15, 5 εκατομμύρια τουρίστες το 2012, συνολικά έσοδα από αυτούς 12,9 δισ. δολάρια και 832 δολάρια ανά κεφαλή δαπάνη.   

Η μελέτη του ΟΗΕ για τον παγκόσμιο Τουρισμό έδειξε, επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι διαμένουν, κατά μέσο όρο, 2-3 ημέρες στον τόπο διακοπών τους ενώ οι Ασιάτες και όσοι προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική περισσότερο από μία εβδομάδα. 

Η μελέτη έδειξε ακόμη ότι δημοφιλέστερη τουριστική πόλη ήταν για το 2012 η Μπανγκόκ με 16 εκ. επισκέπτες, ακολούθησε το Λονδίνο, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και στην τρίτη θέση βρέθηκε η πόλη του έρωτα και του φωτός, το Παρίσι με 13,92 εκ.τουρίστες.

Τις υπόλοιπες θέσεις στην εξάδα συμπληρώνουν η Σιγκαπούρη, η Νέα Υόρκη και η Κωνσταντινούπολη ενώ η Αθήνα δεν βρίσκεται μέσα στις 20 δημοφιλέστερες πόλεις του κόσμου για το 2012.    

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από