Επίθεση στην κυβέρνηση για τη μη τήρηση «ίσων μέτρων» μεταξύ του μπασκετικού Παναθηναϊκού και της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στο ζήτημα των οικονομικών συμφωνιών με το ΟΑΚΑ, εξαπέλυσε την Κυριακή ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ΠΑΟ βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε διαμάχη με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, η οποία ζητάει από τους πρωταθλητές Ελλάδος να εξοφλήσουν παλαιό χρέος 670.000 ευρώ (όπως ισχυρίζεται η διοίκηση του Ολυμπιακού σταδίου).

Με γραπτή δήλωση ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού κάνει λόγο για «μεροληπτική στάση» της Πολιτείας συγκρίνοντας την ομάδα του με την ΑΕΚ.

Ηδη πάντως οι Πράσινοι κοιτούν και εναλλακτικές λύσεις όπως το Περιστέρι (για Α1) και Ελληνικό (για Ευρωλίγκα) εφόσον δεν βρεθεί η χρυσή τομή με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του μεγαλομετόχου και προέδρου της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Παρακολουθούμε την προκλητική βοήθεια που παρέχει η Κυβέρνηση προς την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη, μία ομάδα που σήμερα ανήκει στη Γ’ Εθνική κι απ’ την άλλη πλευρά την απαράδεκτη στάση που τηρεί απέναντι στον έξι φορές Πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό. Την κορυφαία ελληνική ομάδα που έχει προσφέρει τα πάντα στον αθλητισμό μας κι έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κρατάει πάντα ψηλά την ελληνική σημαία.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική της χρηματοδότησης ενός γηπέδου που ακόμη βρίσκεται στα… χαρτιά με 20 εκατ. ευρώ απ’ την Πολιτεία και τη διαγραφή – ουσιαστικά – παλαιών οφειλών της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το ΟΑΚΑ, ακριβώς και μόνο επειδή με τον υποβιβασμό της στη Γ’ Εθνική έχει αποκτήσει διαφορετικό ΑΦΜ, που της επέτρεψε να υπογράψει και τη νέα σύμβαση με τη διοίκηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Αυτά συμβαίνουν με τις… ευλογίες της Πολιτείας για την ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής, την ώρα που απέναντι στον Παναθηναϊκό των έξι ευρωπαϊκών τροπαίων η κυβέρνηση εμφανίζει μία στάση που αν μη τι άλλο την εκλαμβάνουμε ως υποτιμητική.

Μία στάση εμπαιγμού που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει σε όσα πρεσβεύουν για τον ελληνικό αθλητισμό η ΚΑΕ. Παναθηναϊκός και τα εκατομμύρια των οπαδών της ομάδος μας, που κι αυτοί είναι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν αποτελεί αυτή η διάκριση που βιώνουμε έναντι της ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής και του Δημήτρη Μελισσανίδη προϊόν της εμπλοκής του τελευταίου στην υπό ολοκλήρωση μεταβίβαση του ποσοστού του ελληνικού δημοσίου στην ΟΠΑΠ ΑΕ κι ευελπιστώ ότι το συντομότερο δυνατόν οι κ. Παναγιωτόπουλος και Ανδριανός θα πάρουν τις αποφάσεις που επιβάλλεται να ληφθούν, για να παραμείνει η ΚΑΕ. Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, με όρους δίκαιους και πάνω απ’ όλα προσαρμοσμένους στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα»