Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μην πάρει η χώρα τις επόμενες δόσεις από το δάνειο της τρόικας, απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην Real News.

«Αν δεν γίνουν οι απολύσεις, αν δεν προχωρήσει η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Η κινητικότητα δεν σημαίνει και αυτομάτως απολύσεις, προσθέτει.

«Οι απολύσεις δεν γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος ούτε για μείωση των υπαλλήλων του Δημοσίου, αλλά για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι για τις 15.000 απολύσεις θα γίνουν άλλες τόσες προσλήψεις.

Ο κ. Στουρνάρας λέει πως η σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και δηλώνει: «Δεν συζητώ καν να μην εξαντληθεί η τετραετία», προσθέτοντας:

«Δεν ξέρω αν θα πάμε σε εκλογές για την καταψήφιση ενός νομοσχεδίου», αναφερόμενος εμμέσως στις προειδοποιήσεις του γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου.

Αναφερόμενος εκ νέου στις δηλώσεις του περί «κόπωσης» των βουλευτών, διευκρινίζει ότι δεν απευθυνόταν στο Κοινοβούλιο, αλλά στους δανειστές που πιέζουν για νέα μέτρα.

«Το Κοινοβούλιο στάθηκε όρθιο σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Τώρα που το φως στο τούνελ είναι ορατό η πλειοψηφία δεν θα λυγίσει», είπε.