Ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ αντλεί ο Αστέρας Τρίπολης από την εικόνα του στο πρώτο ματς της τρίτης φάσης του θεσμού απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 27΄με γκολ του Ζησόπουλου. Η Ραπίντ ισοφάρισε στο 31΄με εύστοχο εκτέλεση πέναλτι του Μπόιντ.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια και την απόδοση. Αν διατηρούσαμε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, θα πηγαίναμε καλύτερα», τόνισε ο Σάκης Τσιώλης.

Ο προπονητής του Αστέερα πρόσθεσε : «Δεχθήκαμε γκολ από πέναλτι σε φάση που θα έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε, κλείσαμε τους αντιπάλους στην περιοχή τους, κάναμε τρεις τέσσερις καλές φάσεις και δεν κινδυνέψαμε.

Το αποτέλεσμα δίνει προβάδισμα στη Ραπίντ, αλλά δείξαμε, ότι μπορούμε να τον παίξουμε αυτό τον αντίπαλο και – γιατί όχι; – να διεκδικήσουμε την πρόκριση εκτός έδρας».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ζησόπουλος, Ουσέρο(72′ Γκρατσίνι), Ναβάρο, Ζαραδούκας(46′ Κάφα), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες(61′ Χουάνμα).

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: Νοβότα, Τρίμελ, Σονλάιτνερ, Τιμπόν(46′ Μ. Χόφμαν), Σράμελ, Πέτσος, Μπέρεντ, Σάουμπ(85′ Γκρότσουρεκ), Χόφμαν(68′ Ζάμπιτζερ), Μπουργκστάλερ, Μπόιντ.