Νέοι υπάλληλοι υψηλών προσόντων και με πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ θα είναι οι ευνοημένοι που θα έχουν μικρότερες πιθανότητες υπαγωγής στο καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ ακόμη και εάν τελικώς υπαχθούν θα διατηρούν μεγάλες ελπίδες να είναι στους πρώτους που θα μετακινηθούν.
Στον αντίποδα, στις ομάδες υψηλού κινδύνου θα βρεθούν υπάλληλοι χαμηλών προσόντων, αλλά και συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν με οποιαδήποτε διαδικασία καθώς δεν θα λάβουν κανένα μόριο για τον τρόπο πρόσληψης.
Αυτά προκύπτουν από τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και τα αντίστοιχα μόρια βάσει των οποίων θα γίνει η κατάταξη των υπαλλήλων και θα στηριχτεί η διαδικασία διαθεσιμότητας.
ΤΑ 100 ΜΟΡΙΑ. Η ανώτερη βαθμολογία που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος υπάλληλος βάσει των κριτηρίων είναι τα 100 μόρια, αλλά σύμφωνα με στελέχη του Δημοσίου δεν αναμένεται να υπάρξουν υπάλληλοι με περισσότερα από περίπου 85 μόρια καθώς δεν είναι δυνατόν να διαθέτουν όλα τα προσόντα.
Για όλες τις κατηγορίες - Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης - η βαθμολογία στηρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες κριτηρίων με διαφορετική βέβαια βαρύτητα για κάθε μία ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα στα κριτήρια περιλαμβάνονται τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών, γνώση ξένων γλωσσών), η διοικητική εμπειρία (προϋπηρεσία, χρόνος σε θέση ευθύνης), ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο και η υπηρεσιακή αξιολόγηση για την οποία θα ληφθεί υπόψη η βαθμολογία στις εκθέσεις αξιολόγησης των φακέλων τους των τελευταίων οκτώ ετών. Ειδικά για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στα κριτήρια περιλαμβάνεται και η οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων.
Οσο περισσότερα μόρια συγκεντρώσει κάποιος υπάλληλος τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο διαθεσιμότητας, καθώς αν από το σύνολο του προσωπικού κάποιας ειδικότητας, για παράδειγμα από 10 διοικητικούς, πρέπει να φύγουν οι πέντε τότε θα προκρίνονται εκείνοι με τη μικρότερη βαθμολογία.
ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ. Aναφέρεται συγκεκριμένα πως «η επιλογή των υπαλλήλων με τα λιγότερα προσόντα που τίθενται σε διαθεσιμότητα προκύπτει κατά φθίνουσα σειρά από τον βαθμολογικό πίνακα». Οι πίνακες θα συνταχθούν κατά φορέα, αλλά και κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα υπαλλήλων υπό την εποπτεία μέλους του ΑΣΕΠ από επιτροπές που θα λειτουργήσουν στα υπουργεία και σε άλλους φορείς.
Οπως είχε προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έμφαση δίνεται στις διαδικασίες πρόσληψης των υπαλλήλων, με την ανώτερη βαθμολογία των 30 μορίων να δίνεται σε όσους προσελήφθησαν μέσω γραπτών διαγωνισμών και να πέφτει στα 15 μόρια σε περίπτωση πρόσληψης με διαδικασίες όπου απλώς συμμετείχε κάποιο μέλος του ΑΣΕΠ.
Διπλή μοριοδότηση προβλέπεται για τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς λαμβάνουν μόρια τόσο στο πλαίσιο των τυπικών προσόντων για την κατοχή τίτλου αποφοίτησης από τις σχολές όσο και στο πλαίσιο του τρόπου εισαγωγής στο Δημόσιο, όπου μάλιστα προβλέπεται η ανώτατη βαθμολογία των 30 μορίων.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ. Παράλληλα, ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη σε σχέση με τα επόμενα έτη, καθώς περιορίζεται σταδιακά ο συντελεστής με τον οποίο πολλαπλασιάζεται κάθε έτος. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων. Ειδικότερα, όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση, θα προβλέπονται δύο μόρια για όσους είναι έγγαμοι και τέσσερα μόρια για κάθε προστατευόμενο τέκνο. «Οι διαδικασίες που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση θα εφαρμοστούν άμεσα και απαρέγκλιτα από το σύνολο των υπουργείων και των εμπλεκόμενων φορέων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από