Η 8.000 τετραγωνικών μέτρων έπαυλη, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία. Οι προσφορές θα αρχίσουν το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου και το ποσό εκκίνησης της δημοπρασίας ανέρχεται στα 19 εκατ. ευρώ. Βέβαια, η αξία της εντυπωσιακής βίλας είχε φθίνουσα πορεία, αφού πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Ιούνιο του 2012, η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ήταν στα 100 εκατ. ευρώ και λίγο αργότερα έπεσε στα 60 εκατ., πριν κατρακυλήσει στα 19 εκατ.

Ομως δεν μπορεί όποιος κι όποιος να θέσει υποψηφιότητα για να αγοράσει το παλάτι του μακαρίτη σταρ της μόδας. Θα πρέπει να πληροί κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις. Κατ’ αρχάς να αποδείξει ότι έχει «κομπόδεμα» 25 εκατ. ευρώ, ενώ και μόνο για να συμμετάσχει στη δημοπρασία θα πρέπει να καταβάλει 2.500.000 ευρώ ως εγγύηση.

Το γεμάτο ψηφιδωτά σπίτι, που εκτός πολλών άλλων διαθέτει και… εξαθέσιο ντους, χτίστηκε το 1930 από τον Αλντεν Φρίμαν, διάσημο αρχιτέκτονα και φιλάνθρωπο της εποχής. Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από το Alcazar de Colon, το αποικιακό παλάτι που βρίσκεται στον Αγιο Δομίνικο, την «πύλη της Καραϊβικής» όπως αποκαλούν το νησί, στο οποίο ζούσε κάποτε η οικογένεια του Χριστόφορου Κολόμβου!

Ο Τζιάνι Βερσάτσε αγόρασε την Casa Casuarina το 1992 και και ξόδεψε πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ για τις επισκευές στη νότια πλευρά του κτιρίου αλλά και την κατασκευή της χρυσής πισίνας!

«Κάθε δωμάτιο είναι ένα έργο τέχνης», δήλωσε o Τζιλ Εβερ, o κτηματομεσίτης που εκπροσωπεί τον σημερινό ιδιοκτήτη του σπιτιού Πίτερ Λόφλιν. «Αν αυτός που επιθυμεί να αγοράσει το αρχοντικό δεν είναι ήδη σταρ θα γίνει αυτόματα –εάν βέβαια το επιθυμεί κατοικώντας σε αυτό το αρχοντικό».

Το πρωί της 16ης Ιουλίου 1997 ο κόσμος της μόδας σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε πως ο Τζιάνι Βερσάτσε είχε δεχθεί θανάσικο πυροβολισμό στο κατώφλι του αρχοντικού του στο Miami Beach από έναν κατά συρροήν δολοφόνο, ο οποίος ήταν στη λίστα των καταζητούμενων της Αμερικής για αρκετές εβδομάδες και με τον οποίο φημολογείται ότι είχε προσωπική σχέση. Μετά το τραγικό συμβάν, το διάσημο σπίτι έμεινε άδειο για τρία χρόνια μέχρι που το 2000 το αγόρασε ο επιχειρηματίας Πίτερ Λόφλιν. Ο νέος ιδιοκτήτης διαμόρφωσε το κτίριο και το μετέτρεψε σε ένα high-end boutique ξενοδοχείο, διατηρώντας ωστόσο τις πινελιές που είχε προσθέσει ο Βερσάτσε.

Για πολλούς αυτή ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, αφού όσοι έβλεπαν το πολυφωτογραφισμένο σπίτι στα περιοδικά αναρωτιόνταν: ποιος θα μπορούσε να ζήσει σε ένα σπίτι όπου οι περισσότεροι χώροι έμοιαζαν με «διασταύρωση» της Καπέλα Σιξτίνα και σαλονιού ρετρό γαλλικού μπορντέλου!

Και βέβαια ποιος θέλει να επενδύσει τόσα χρήματα για ένα σπίτι όπου τουρίστες θέλουν να φωτογραφιστούν στην είσοδό του, εκεί όπου έγινε η δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε, ψάχνοντας για το φάντασμά του μέσα στα καρέ; Ο Τζιλ Εβέρ έχει μια απάντηση: «Μέχρι τώρα λάβαμε περίπου 15 κλήσεις από σοβαρούς πιθανούς αγοραστές και επενδυτές». Δεν είναι και λίγοι.