Μουσικές συναυλίες στον λόφο Φιλοπάππου και την Ελευσίνα, αφιέρωμα στον Λόρκα στις Κυκλάδες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο της Τετάρτης 21 Αυγούστου.

Τουλάχιστον 71 σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος - χώροι, μουσεία, μνημεία - θα υποδεχτούν την πιο διάσημη πανσέληνο της χρονιάς.

Μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, βιντεοπροβολές και παρατηρήσεις άστρων είναι μεταξύ των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν τον πετυχημένο θεσμό.

Από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα Επτάνησα ως τα Δωδεκάνησα, δεκάδες μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί - κάποιοι με εκδηλώσεις.

Για παράδειγμα, στον λόφο του Φιλοπάππου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας θα πλημμυρίσει με μουσική.

Επίσης, αρχαιολογικοί χώροι στα νησιά των Κυκλάδων, που θα συμμετάσχουν στον εορτασμό, θα «συντονιστούν» στην ποίηση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, καθώς μεταξύ 10.00 με 11.00 το βράδυ θα ακουστεί ο «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιεθ Μεχίας» σε απαγγελία Μάνου Κατράκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από