Η παθολογική ζήλεια ενός 13χρονου αγοριού για τα δύο μικρότερα ανίψια του οδήγησε στη συγκλονιστική τραγωδία, όπου δύο παιδιά ηλικίας 4 και 8 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό σε αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε προχθές το πρωί όταν τα δύο παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά από το αυλάκι και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη ο 13χρονος δράστης. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έγιναν γνωστές τόσο από την ομολογία-σοκ του ανήλικου θείου των παιδιών όσο και από τα ευρήματα της Αστυνομίας. «Τους αγόραζαν παγωτά και άλλα πράγματα, για μένα αδιαφορούσαν. Δεν με αγαπούσαν», φέρεται να είπε στις Αρχές.

Το 4χρονο αγοράκι προσπάθησε απεγνωσμένα να σωθεί όταν το έσπρωξε στο κανάλι και γαντζώθηκε στο πουκάμισο που είχε περάσει στην μέση του ο 13χρονος. Δεν τα κατάφερε, όμως, και έπεσε μαζί με το πουκάμισο στο νερό. Το πουκάμισο βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών στο αρδευτικό κανάλι και αποτέλεσε το σημαντικότερο εύρημα που οδήγησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος και στη σοκαριστική ομολογία.

Ο ανήλικος, παιδί οικογένειας Βουλγάρων, φιλοξενούνταν στο σπίτι της αδελφής του, μητέρας των δύο παιδιών. Τα ζήλευε, όπως προέκυψε, επειδή θεωρούσε ότι ο πατέρας του και η αδελφή του, ακόμη και διάφοροι συγγενείς είχαν στραμμένη την προσοχή τους στα δύο μικρά αγόρια και γι’ αυτόν αδιαφορούσαν.

Ολα συνέβησαν την Τετάρτη το μεσημέρι όταν οι γονείς των παιδιών τα έστειλαν για ένα θέλημα στο σπίτι του παππού τους, το οποίο απέχει μισό χιλιόμετρο από το δικό τους. Ο 13χρονος πήγε να τα βρει επειδή είχαν καθυστερήσει. Τα συνάντησε και μαζί πήραν τον δρόμο προς το σπίτι της αδελφής του. Περπατούσαν κατά μήκος του αρδευτικού αύλακα όταν ο 13χρονος επιτέθηκε στα ανίψια του και τα έσπρωξε στο νερό. Πρώτα εξουδετέρωσε τον 8χρονο, σπρώχνοντας τον με δύναμη στο κανάλι. Το παιδάκι αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στη συνέχεια στράφηκε στο μικρότερο αγόρι.

Οι έρευνες της Αστυνομίας άρχισαν αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εξαφάνιση των δύο μικρών αδελφών και στις αναζητήσεις μετείχαν και πυροσβέστες. Ο θείος των παιδιών όταν αυτά βρέθηκαν νεκρά, προσποιήθηκε ότι έκλαιγε για τον χαμό τους. Το μυαλό των υπευθύνων της έρευνας, βέβαια, δεν μπορούσε να πάει σε ένα παιδί. Μέχρι που βρέθηκε το πουκάμισο στο κανάλι. Στην Αστυνομία, παρέχεται στον 13χρονο ψυχολογική υποστήριξη από ειδικό.