«Υπάρχουν αυτοί που ικανοποιούνται από το γεγονός ότι έχουν μόνο μια ζωή. Αλλά όταν είσαι ένας, είναι σαν να μην έχεις ζήσει καθόλου», λέει ο διάσημος συγγραφέας Τζόζεφ Ροθ σε ένα από τα βιβλία του. Σε αυτή την περίπτωση που περιγράφει ο διακεκριμένος γερμανοεβραίος συγγραφέας δεν ανήκει σίγουρα ο Τζουντ Λο.

Στα 40 του χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε μύωπα δημοσιογράφο στην ταινία «Closer», σε προδομένο σύζυγο της Αννας Καρένινα ή ακόμη παλαιότερα σε εραστή του Οσκαρ Ουάιλντ. Η πολυδιάστατη επαγγελματική ζωή του βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με την προσωπική, αφού κι εκεί υπήρξε δραστήριος. Παντρεύτηκε πολύ νέος, έχει τέσσερα παιδιά με δύο διαφορετικές συντρόφους κι αποτέλεσε αντικείμενο πόθου για εκατομμύρια γυναίκες. Αξέχαστη έχει μείνει στο καλλιτεχνικό –και όχι μόνο στερέωμα –η πολύκροτη σχέση του με τη Σιένα Μίλερ. Αυτή η σχέση όμως έληξε άδοξα όταν εκείνος την απάτησε με την νταντά τον παιδιών του.

Σήμερα ο Τζουντ Λο εξακολουθεί να κατακτά το… άλλο μισό του ουρανού. Αφήνοντας πίσω την προηγούμενη ζωή του, δείχνει ότι πια δίνει μεγάλη βαρύτητα στα πράγματα που έχουν πραγματική αξία. Ο ίδιος δεν είναι μόνο ένας ωραίος άνδρας, έχει επίσης και ένα πολύ προσωπικό στυλ. Οπως λέει στην ιταλική «Ρεπούμπλικα»: «Το να είσαι ωραίος είναι κάτι υποκειμενικό. Για μένα ωραίοι είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τον εαυτό τους, που έχουν καλή σχέση μαζί του. Για μένα η κομψότητα είναι να καταφέρνεις να εκφράζεις κάτι απολύτως δικό σου με τις στυλιστικές σου επιλογές. Προσπαθώ να καταλάβω τι φοράνε οι άνθρωποι για να μπορέσω να ανακαλύψω κάτι περισσότερο γι’ αυτούς».

Τα σχέδια του γνωστού ηθοποιού για το άμεσο μέλλον περιλαμβάνουν διακοπές στα μέσα του μήνα, πιθανότατα στην Ιταλία, που έχει αγαπήσει από την εποχή που γύριζε εκεί τον «Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ».

Υπάρχει όμως κάτι που ονειρεύεται να πραγματοποιήσει τώρα στα 40 του χρόνια; «Στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να απομακρυνθείς… από την πραγματικότητα. Είμαι πάντα πολύ συγκεντρωμένος με τους χαρακτήρες που υποδύομται και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο πέρα από αυτό κάθε φορά. Ελπίζω όμως να εξακολουθήσω να κάνω κινηματογράφο και θέατρο. Είναι δύο διαφορετικές εμπειρίες που με βοηθούν να ωριμάσω και να ολοκληρωθώ».