Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα, Τρίτη για να αποφανθεί εάν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης, με τις κατηγορίες της φορολογικής απάτης.

Πρόκειται για μία απόφαση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
 
Η πιθανή φυλάκιση του Καβαλιέρε, θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αστάθεια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, κάτι που πιθανώς θα έχει αντίκτυπο και στις λοιπές χώρες του ευρώ.

Ο Μπερλουσκόνι θα εμφανιστεί ενώπιον πέντε δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου θα κάνει την τελευταία αγόρευσή του ώστε να αποφύγει τη φυλάκιση ενός έτους.

Οι διαβουλεύσεις του δικαστηρίου πιθανώς, ωστόσο, να διαρκέσουν έως και τρεις ημέρες έως ότου ληφθεί η απόφαση.

Εάν καταδικαστεί, ο Μπερλουσκόνι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του στο κοινοβούλιο, γεγονός που θα θέσει πολλά ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του κόμματός του.
 
Σε μεγαλύτερο κίνδυνο, ωστόσο, μπορεί να βρεθεί η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, αφού πολλά μέλη του κόμματός του που έχουν ήδη δυσανασχετήσει εξαιτίας της συνεργασίας με τον «παλιό τους εχθρό», ίσως αρνηθούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση εφόσον ο Μπερλουσκόνι βρεθεί ένοχος και καταδικαστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από