Οι εξελίξεις τα δύο τελευταία 24ωρα δείχνουν ότι ο Γκάρεθ Μπέιλ θέλει όσο τίποτε άλλο να μεταγραφεί στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ολα όμως εξαρτώνται από δύο πεισματάρηδες προέδρους, τον Φλορεντίνο Πέρεθ και τον Ντάνιελ Λέβι. Το πείσμα του προέδρου της Ρεάλ είναι αυτό που μπορεί να φέρει τον Μπέιλ στο Μπερναμπέου, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν με τις μεταγραφές του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Κακά, αλλά και πέρυσι του Μόντριτς, πάλι από την Τότεναμ.

Αυτή τη φορά η κατάσταση φαίνεται πιο δύσκολη αφού απέναντί του έχει τον Ντάνιελ Λέβι, έναν πρόεδρο που θεωρείται πολύ σκληρός διαπραγματευτής. Ο Λέβι αποδεικνύεται και ιδιαίτερα πεισματάρης, καθώς σύμφωνα με το BBC απέρριψε την τελευταία πρόταση της Ρεάλ, ύψους 98,5 εκατ. ευρώ! Και όλα δείχνουν ότι στόχος του είναι να συζητήσει για ποσό πάνω από 100 εκατ. ευρώ! Αλλωστε και οι περυσινές συζητήσεις για τον Μόντριτς είχαν μεγάλη διάρκεια.

Η αποστολή της Τότεναμ επέστρεψε χθες από το Χονγκ Κονγκ με τον Γκάρεθ Μπέιλ να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού περιμένει το ραντεβού με τον πρόεδρο της ομάδας. Ο Λέβι επέστρεψε και αυτός στο Λονδίνο, αναβάλλοντας το προγραμματισμένο ταξίδι του για διακοπές στη Φλόριδα. Η συνάντησή τους μπορεί να γίνει ακόμα και σήμερα. Ο Μπέιλ δεν αγωνίστηκε σε κανένα φιλικό στην Ασία, επίσημα δηλώθηκε τραυματίας, αλλά ο βρετανικός Τύπος ανέφερε ότι είναι δυσαρεστημένος και μάλιστα σκέπτεται να μην αγωνιστεί ξανά με την Τότεναμ!

Η Ρεάλ θα ήθελε να κλείσει τη συμφωνία με τον Λέβι τώρα, ώστε ο ουαλός παίκτης να τεθεί στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι στην περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κρίσιμη συνάντηση των δύο προέδρων θα γίνει στο Λος Αντζελες στις 6 ή 7 Αυγούστου. Πάντως, σύμφωνα και με την «Ελ Παΐς», ο Πέρεθ θέλει να αποκτήσει τον Μπέιλ και με τον φόβο ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του και μετά το 2015.

Η αποστολή της Ρεάλ βρίσκεται ήδη στο Λος Αντζελες και ο Ζινεντίν Ζιντάν, συνεργάτης του Αντσελότι, υποστήριξε: «Δεν θα αφήσουμε έναν ποιοτικό παίκτη όπως ο Μπέιλ. Εχουμε καλή σχέση με την Τότεναμ και θα προχωρήσουμε σιγά σιγά». Οσο για την Τότεναμ, φέρεται να σκέπτεται τον Παστόρε, ως αντικαταστάτη του Μπέιλ.

Στην Μπαρτσελόνα, ο νέος τεχνικός Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο έπιασε δουλειά με όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ο Λιονέλ Μέσι υποδέχθηκε τον Νεϊμάρ και ήταν κοντά του σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Οπως ανακοινώθηκε, ο Μαρτίνο συμπεριέλαβε τον Νεϊμάρ στην αποστολή για το αποψινό φιλικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα στο Γκντανσκ με τη Λέγκια. Στον πάγκο της Μπαρτσελόνα θα είναι και πάλι ο Ζόρντι Ρόουρα, αφού ο Μαρτίνο έπειτα από συζήτηση με τους συνεργάτες του αποφάσισε να μείνει στη Βαρκελώνη και να ασχοληθεί με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες.

Ενα βασικό θέμα είναι η απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Ο βασικός στόχος είναι ο Νταβίντ Λουίζ, ο Βερχίνι προς το παρόν αποτελεί εναλλακτική λύση, ενώ ο ισπανικός Τύπος ανέφερε τα ονόματα των Χούμελς (Ντόρτμουντ), Κομπανί (Μάντσεστερ Σίτι), Αγκερ (Λίβερπουλ), Βερτόγκεν (Τότεναμ). Πάντως, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, τον Νταβίντ Λουίζ θα ήθελε και ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην Μπάγερν.