To πρώτο όνομα που έδωσαν στις μουσικές γιορτές τους ήταν «Τυχερόκ». Εχουν περάσει έντεκα χρόνια από τότε που έγιναν οι πρώτες απόπειρες να διοργανωθεί φεστιβάλ από τη νεολαία του Τυχερού στον Εβρο, στην τεχνητή λίμνη του χωριού.

Ο Ζαφείρης Λεμονίδης ανήκει στην παρέα που άρχισε αυτές τις πολιτιστικές προσπάθειες. «Θέλαμε να δραστηριοποιηθούμε σε κάτι δημιουργικό. Ετσι αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το 2002 το πρώτο φεστιβάλ και μάλιστα το όνομα που του δώσαμε ήταν «Τυχερόκ»». Το Φεστιβάλ στη λίμνη του Τυχερού αρχίζει την Παρασκευή 9 Αυγούστου με τα συγκροτήματα: Lava and Band (Madfeel, Tonywizard, Kelly), Wardrum, Wintering. Το Σάββατο 10 Αυγούστου στη σκηνή θα ανέβει ο Διονύσης Τσακνής, οι ΟΚ και οι Silver Rose. Το πρόγραμμα κλείνει την Κυριακή 11 Αυγούστου με τους Stavedo, 1.000 Χρόνια, Rebels.

Στον Λάδωνα. Η τεχνητή λίμνη Λάδωνα στη Γορτυνία είναι ιδιαίτερα όμορφη, δεν είναι όμως το ίδιο γνωστή όσο άλλες. Ενα φεστιβάλ γίνεται και εδώ ο καλύτερος πρεσβευτής του τόπου. Η Αθηνά Μπαλτά είναι υπεύθυνη της διοργάνωσης του πρώτου Φεστιβάλ στη Λίμνη Λάδωνα 9, 10 και 11 Αυγούστου. Η λίμνη, εξηγεί η κυρία Μπαλτά, δημιουργήθηκε από τη ΔΕΗ το 1955 και καλύπτει έκταση 6.000 στρεμμάτων. Αποτελεί οικολογικό πάρκο. «Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, κολύμπι, ψάρεμα, ορειβασία, ορεινή ποδηλασία, τοξοβολία, κυνήγι, για καταβάσεις με canoe kayak και για rafting. Ποταμός για αρχάριους και παιδιά λόγω της ήρεμης ροής του αλλά και για βαρκάδες».

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου το μουσικό Φεστιβάλ ανοίγει με τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και τις «Παράξενες μέρες». Το Σάββατο 10 Αυγούστου στη σκηνή του Φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι Palyria, Υπόγεια Ρεύματα και Assa Θοδωρής Δρεμέτσικας, ενώ την Κυριακή θα παίξουν οι Χ-Darawish, Σπύρος Γραμμένος και Κακό Συναπάντημα.