«Πρόθεση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης είναι να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές του χρόνου», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Γιωργος Τσαμασλής στο περιθώριο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

«Θέλουμε να έρχεται ο κόσμος επειδή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα», ανέφερε ο κ. Τσαμασλής και γνωστοποίησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει επαφές με τους εκπροσώπους όλων των φορέων και τους δημάρχους, καθώς, όπως είπε, «κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες».

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή. Ο καινούριος νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν τα καταστήματα χωρίς να είμαστε χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή και για αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος του εμπορικού και όχι μόνο κόσμου », πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης έχει καταλήξει στην απόφαση για ανοικτά καταστήματα επτά Κυριακές τον χρόνο.

Ο ΕΣΘ έχει πει ότι θα μεταφέρει τη θέση αυτή προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ζητώντας του «να εμπιστευτεί την αγορά και τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που την εκπροσωπεί, αντιλαμβανόμενος ότι κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από εμάς τι χρειάζεται η "αγορά" για να λειτουργήσει αποδοτικά προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από