Ποιος είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο; Αυτός που διανύει ταχύτερα μια απόσταση μιας ανάσας ή αυτός που τρέχει γρηγορότερα από κάθε άλλον άνθρωπο στη Γη μεγάλες αποστάσεις; Αυτό το ζήτημα έθεσε στον Γιουσέιν Μπολτ, τον παγκόσμιο ρέκορντμαν των 100 μ., ο φίλος του, ολυμπιονίκης των 5.000 μ. και των 10.000 μ. Μο Φάρα, προκαλώντας τον σε έναν αγώνα «κάπου στη μέση». 

O γεννημένος στη Σομαλία, Βρετανός, Μοχάμεντ «Μο» Φάρα είναι προσωπικός φίλος του Μπολτ και μοιράζονται τον ίδιο ατζέντη. Επίσης έχουν στρέψει και οι δύο το ενδιαφέρον τους στο φιλανθρωπικό έργο: «Εκείνος έχει το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, εγώ έχω το ίδρυμα "Μο Φάρα", είπε ο 30χρονος Ολυμπιονίκης και συνέχισε: «Θα ήταν σπουδαίο να βρούμε μια απόσταση, που κόσμος, καθαροί φίλαθλοι του στίβου, θα αποφασίσουν ώστε να ανταγωνιστούμε». 

Ο Φάρα, ο οποίος κατέκτησε τα χρυσά μετάλλια στα 5.000 μ. και στα 10.000 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά τρέχει καλά και σε αποστάσεις μικρότερες, όπως τα 1.500 μ., είπε ότι η «πιο δίκαιη απόσταση» για να κοντραριστεί με τον τζαμαϊκανό χρυσό ολυμπιονίκη των 100 μ. και των 200 μ. είναι τα 600 μ. ή τα 800 μ. - «οι φίλαθλοι θα αποφασίσουν» είπε. 

Ο Γιουσέιν Μπολτ έχει ήδη αποδεχθεί την πρόκληση: «Θα είναι διασκεδαστικό. Θα το κάνουμε όμως για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα 600 μ. με βολεύουν καλύτερα».

Ο Τζαμαϊκανός είχε αρνηθεί στις αρχές του χρόνου να συναγωνιστεί τον χρυσό ολυμπιονίκη των 800 μ. Ντέιβιντ Ρούντισα στα 400 μ. πάλι για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από