Ποιος είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο; Αυτός που διανύει ταχύτερα μια απόσταση μιας ανάσας ή αυτός που τρέχει γρηγορότερα από κάθε άλλον άνθρωπο στη Γη μεγάλες αποστάσεις; Αυτό το ζήτημα έθεσε στον Γιουσέιν Μπολτ, τον παγκόσμιο ρέκορντμαν των 100 μ., ο φίλος του, ολυμπιονίκης των 5.000 μ. και των 10.000 μ. Μο Φάρα, προκαλώντας τον σε έναν αγώνα «κάπου στη μέση».

O γεννημένος στη Σομαλία, Βρετανός, Μοχάμεντ «Μο» Φάρα είναι προσωπικός φίλος του Μπολτ και μοιράζονται τον ίδιο ατζέντη. Επίσης έχουν στρέψει και οι δύο το ενδιαφέρον τους στο φιλανθρωπικό έργο: «Εκείνος έχει το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, εγώ έχω το ίδρυμα «Μο Φάρα», είπε ο 30χρονος Ολυμπιονίκης και συνέχισε: «Θα ήταν σπουδαίο να βρούμε μια απόσταση, που κόσμος, καθαροί φίλαθλοι του στίβου, θα αποφασίσουν ώστε να ανταγωνιστούμε».

Ο Φάρα, ο οποίος κατέκτησε τα χρυσά μετάλλια στα 5.000 μ. και στα 10.000 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά τρέχει καλά και σε αποστάσεις μικρότερες, όπως τα 1.500 μ., είπε ότι η «πιο δίκαιη απόσταση» για να κοντραριστεί με τον τζαμαϊκανό χρυσό ολυμπιονίκη των 100 μ. και των 200 μ. είναι τα 600 μ. ή τα 800 μ. – «οι φίλαθλοι θα αποφασίσουν» είπε.

Ο Γιουσέιν Μπολτ έχει ήδη αποδεχθεί την πρόκληση: «Θα είναι διασκεδαστικό. Θα το κάνουμε όμως για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα 600 μ. με βολεύουν καλύτερα».

Ο Τζαμαϊκανός είχε αρνηθεί στις αρχές του χρόνου να συναγωνιστεί τον χρυσό ολυμπιονίκη των 800 μ. Ντέιβιντ Ρούντισα στα 400 μ. πάλι για φιλανθρωπικό σκοπό.