Η Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ δεν επέτρεψε στον Πεπ Γκουαρντιόλα να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο με τη Μπάγερν.

Η Ντόρτμουντ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς, νίκησε 4-2 και κατέκτησε το γερμανικό Σούπερ Καπ. Ετσι, πήρε μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τον περασμένο Μάιο στο Λονδίνο. Η Μπάγερν, αγωνίστηκε χωρίς τον τερματοφύλακα Νόιερ και τον Ριμπερί, οι οποίοι είχαν πρόβλημα τραυματισμού.

Μόλις στο 5′ ο Μάρκο Ρόις, εκμεταλευτηκε το λάθος του τερματοφύλακα της Μπάγερν, Στάρκε και άνοιξε το σκορ.Η Μπάγερν ισοφάρισε στο 54′ με κεφαλιά του Ρόμπεν. Σε τέσσερα λεπτά όμως, η Ντόρτμουντ έδειξε ποιός ήταν το αφεντικό στο γήπεδο.

Στο 54′ ο Βαν Μπούιντεν στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μπάγερν (2-1) και δύο λεπτά αργότερα ο Γκιντογκάν διαμόρφωσε το 3-1.

Στο 64′ ο Ρόμπεν μείωσε σε 3-2 και το τελικό 4-2 έκανε το Ρόις στο 86′.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι (72΄Ομπαμεγιάνγκ), Μπέντερ (46′ Κελ), Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Γκιντογκάν (88′ Παπασταθόπουλος), Λεβαντόφσκι

Μπάγερν: Στάρκε, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Αλαμπα, Ρόμπεν, Κρόος (86′ Ντάντε), Τιάγκο, Σακίρι (67′ Σβάινσταϊγκερ), Μάντζουκιτς (75′ Πιζάρο)