Τη σιωπή της λύνει η Σαμάνθα Γκέιμερ, η γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 13 ετών από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Τριαντά πέντε χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, η Γκέιμερ αποτυπώνει στο χαρτί τον εφιάλτη που έζησε στην εφηβεία της και «ντύνει» το εξώφυλλο της αυτοβιογραφίας με φωτογραφία της που τράβηξε ο Πολάνσκι, τρεις εβδομάδες πριν την κακοποιήσει σεξουαλικά.

Η 13χρονη Γκέιμερ έπεσε θύμα βιασμού κατά τη διάρκεια φωτογράφισης για γαλλικό περιοδικό μόδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον στο Λος Αντζελες.

Σύμφωνα με τους εκδότες του βιβλίου, μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του, η Γκέιμερ απέκτησε τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που τράβηξε ο Πολάνσκι κατά τη διάρκεια δύο συναντήσεων το 1977.

Στο βιβλίο της θα παρουσιάσει τις διαφορετικές διαστάσεις της ιστορίας, ενώ θα μιλήσει για την εμπειρία της.

Η Γκέιμερ έχει δηλώσει ότι συγχωρεί τον διάσημο πολωνό σκηνοθέτη και ότι σκοπός του βιβλίου είναι να «ανακτήσει» την ταυτότητά της.

«Είμαι κάτι παραπάνω από ένα θύμα βιασμού… Σας προσφέρω την ιστορία μου τώρα, δίχως οργή και θυμό, αλλά με σκοπό να διηγηθώ ένα παραμύθι για να ανακτήσω την ταυτότητά μου» δηλώνει η 49χρονη σήμερα Σαμάνθα.

Το βιβλίο με τίτλο «The Girl: Emerging from the Shadow of Roman Polanski (Το κορίτσι: Βγαίνοντας από τη σκιά του Ρομάν Πολάνσκι)» θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2013 από τις εκδόσεις Atria Books.