Ενα αγόρι με δύο κεφάλια γεννήθηκε στην Τζαϊπούρ της Ινδίας και οι γιατροί εκτιμούν ότι μπορεί να ζήσει.

Στην ιατρική δεν θεωρείται ότι γεννήθηκε ένα αγόρι με δύο κεφάλια, όπως φαίνεται, αλλά σιαμαία, δηλαδή δύο παιδιά ενωμένα.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο δημιουργήθηκε στη διάρκεια του διαχωρισμού του γονιμοποιημένου ωραρίου μέσα στη μήτρα. Δηλαδή επρόκειτο να γεννηθούν δίδυμα. Ομως, για άγνωστη αιτία, η διαδικασία σταμάτησε και τα δίδυμα ενώθηκαν ξανά μέσα στη μήτρα, δημιουργώντας ένα δικέφαλο παιδί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις, το μωρό εκτός από δύο κεφάλια που βλέπουμε, διαθέτει δύο νευρικά συστήματα και δύο σπονδυλικές στήλες που ενώνονται στη λεκάνη. 

Η πιθανότητα για τη γέννηση σιαμαίων που καταφέρνουν να ζήσουν ενωμένα στον κορμό και με δυο διαφορετικά κεφάλια είναι μόλις μία στα 10 εκατομμύρια, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Η συντριπτική πλειοψηφία τέτοιων παιδιών πεθαίνει λίγα λεπτά μετά την γέννηση τους ή είναι ήδη νεκρά πριν ολοκληρωθεί ο τοκετός.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται ώστε οι γιατροί να εξακριβώσουν ποια άλλα όργανα είναι μονά και ποια είναι διπλά, ώστε να προχωρήσουν σε διαχωρισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από