«Αισθάνομαι προνομιούχος που είμαι προπονητής στην Μπαρτσελόνα», είπε ο Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο στην επίσημη παρουσίαση του την Παρασκευή, παρουσία του αντιπροέδρου Zόζεπ Μαρία Μπαρτομέου και του αθλητικού διευθυντή, Αντονι Θουμπιθαρέτα.

Ο Αργεντινός προπονητής σημείωσε ότι θα ακολουθήσει τη φιλοσοφία του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα και στόχος είναι η ομάδα να συνεχίσει να έχει επιτυχίες: «Οταν δεν κατακτάς έναν τίτλο είναι αποτυχία. Θέλω να συνεχίσουν οι παίκτες να έχουν τη διάθεση για τίτλους», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να είναι πιό ολοκληρωμένη. Ηρθα για να συνεχίσουμε μία ιδέα».Πρόσθεσε ότι κατανοεί το γεγονός ότι ο κόσμος ακόμα δεν τον γνωρίζει: «Είναι λογικό. Ολα τα χρόνια εργαζόμουν στη Νότια Αμερική. Αν είχα δουλέψει στην Ευρώπη θα με γνώριζαν περισσότερο», είπε.

Ο Μαρτίνο αποκάλυψε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Τίτο Βιλανόβα: «Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση», τόνισε, ενώ σχετικά με όσα έχουν ειπωθεί για το αν μπορούν να παίξουν μαζί Μέσι και Νεϊμάρ, απάντησε: «Αν δεν μπορούν να παίξουν μαζί, τότε είναι πρόβλημα του προπονητή και όχι των παικτών».

Ο 50χρονος προπονητής, είπε επίσης ότι ο Μέσι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, διόρθωσε τα περί βοήθειας του σε ότι αφορά την πρόσληψη του στην ομάδα και πρόσθεσε ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά.

Ο Μαρτίνο επιβεβαίωσε ότι μιλάει πολύ με τους παίκτες, αφού με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται όλη η ομάδα και συμφώνησε με αυτό που είχε πει ο Αργεντινός προπονητής, Σεζαρ Λουίς Μενότι: «Οταν έχεις δουλέψει στην Αργεντινή σε ένα τόσο δύσκολο πρωταθλημα, τότε μπορείς να δουλέψεις εύκολα παντού».

Πριν από την παρουσίαση του, ο Μαρτίνο υπέγραψε το διετές συμβόλαιο του, ενώ έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στοΟσλο για να παρακολουθήσει το Σάββατο, το φιλικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Βαλερέγκα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, ρωτήθηκε για τον Σεσκ Φάμπρεγας και απάντησε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να παραχωρηθεί.